Atlétika
Szabó Beatrix

Vissza az NB I-be!

Publikálva: 2016.05.13 Frissítve: 2016.05.13 Kosárlabda női

Az MTK Budapest női kosárlabdacsapata, egész éves munkájának beteljesítésére készül. Szombaton, az NB I/B döntőjének első mérkőzése következik, a már ismerős ellenfél, a Nyíregyházi Kosársuli ellen.

A 2015/16-os idényt a másodosztályban töltve, hosszú hónapokig veretlen mérlegét tartva, Sztevan Csupics irányításával elérkezett a csapat arra a pontra, amire az októberi szezonkezdet óta vár. Vissza kell jutni az NB I-be!

Ehhez minden feltétel adott, a parázs, hárommeccses elődöntő párharc után, a rájátszásban mindeddig még veretlen nyírségiek következnek, akiket azonban az alapszakasz során, otthon és idegenben legyűrtek a lányok.

A Városmajorban 93-61-es, míg Nyíregyházán 58-78-as győzelmet aratott az MTK Budapest. Azonban az alapszakasz és a rájátszás tempójában, terhében egyaránt egészen más kosárlabdát hordoz, és ennek ékes bizonyítéka volt a Vasas elleni párharc, ami már a múlt, de nem árt tanulni belőle.

A csapatok playoff teljesítménye eddig meglehetősen ellentétes, a Nyíregyháza négy meccsből négyet nyert, a fővárosi kék-fehérek ötből négyet. Mivel az alapszakasz mérkőzések alatt megismerhettük a nyíregyiek játékát, nem meglepő, hogy az elmúlt négy rájátszás találkozóikon is a Papp Klaudia Farkasinszki Orsolya duó repítette őket, egészen a döntőig.

Ez a páros, legrosszabb mérkőzésén is 33 pontot termelt együtt – a Tatabánya elleni párharc második mérkőzésén, ahol 62-84-re nyert csapatuk –, amikor egyébként a legkevesebb időt is töltötték parketten, 36-36 percet. Ami korábban, az alapszakasz során nem volt jellemző a Nyíregyházi Kosársulira, az az irányító-center kapcsolaton túli játék. Páll Vivien ponterős játékával azonban új láncszemmel bővült a szabolcsiak arzenálja, 12,75 pontos átlagot nyújtott a rájátszás eddigi négy mérkőzésén.

Csapat szinten, átlagosan ugyan jóval több pontot dobott a negyeddöntő és az elődöntő alatt a Nyíregyháza, ugyanakkor bő tíz ponttal többet is kaptak átlagban, és ez a védekezés kevés lehet Sztevan Csupics tanítványai ellen. Bármennyire is abból indulunk ki, hogy a rájátszás valóban más kávéház, mint a reguláris szakasz, ez megmutatkozott a NB I/B keleti csoportjában vívott két meccsen is, ahol mindössze 58, illetve 61 pontot tudott dobni a nyírségi együttes.

Vissza az NB I-be!


Két kiváló gárda mérkőzésére van kilátás, érdemes lesz kilátogatni szombat este a Városmajori Kosárcsarnokba, megérdemlik a lányok minden szurkoló biztatását.Ha sikerül ismét olyan motiváltan játszani, mint legutóbb a Vasas elleni harmadik meccsen, ha megint ennyire kevés ponton tudják tartani a Nyíregyházát a lányok, és közben támadásban az elmúlt meccsek mezőnymutatóit feljebb tornásszák, akkor ez a – két nyert meccsig tartó – döntő nem okozhat gondot az MTK Budapestnek.

NB I/B döntő, első mérkőzés, MTK Budapest – Nyíregyházi Kosársuli, 18:00 óra, MTK Vívó- és Kosárlabdacsarnok, Acsády Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!