Kézilabda
Kekezovity Anna

Világklasszisok mellett bizonyítottak

Publikálva: 2020.09.29 Frissítve: 2020.09.29 Kajak-kenu

A Szendy Maximilián, Balogh Gergely páros kitűnően teljesített első felnőtt kajak-kenu világkupáján, ugyanis párosban – mindössze öt századdal lemaradva a dobogóról – a negyedik helyen zártak. Maxival beszélgettünk a hétvége történéseiről.

– Hogy tetszett a szegedi, felnőttvilágkupa?

– Fantasztikus volt részt venni rajta. Kitűnő volt a hangulat, főleg azért is, mert Szegeden rendezték. Nagyon nagy élmény volt felnőttekkel versenyezni, hiszen ez volt Gerivel az első közös nemzetközi versenyünk a legnagyobbak között.

– Izgultatok a rajt előtt?

– A korunkból adódóan nem volt miért idegeskedni, hiszen nem voltak komoly elvárások. Szerettünk volna pályát jönni, ami sikerült az előfutamban és a döntőben is.

– Ennek fényében a negyedik hely bravúr.

– Maximálisan elégedett vagyok, de picit fáj még, hogy öt századon múlt a dobogó, de nem panaszkodhatunk, hiszen remek időt mentünk.  

– Sikerült már megemészteni, hogy ennyire kicsi hiányzott az éremhez?

– Egész nap kattogtunk ezen, nehezen is tudtunk elaludni, öt század nyomta a lelkünket. Sokáig ott motoszkált a fejünkben, de már a célba érkezésnél éreztem, hogy negyedikek lettünk. Pár nap elteltével örülünk a negyedik helynek, illetve hogy mi lettünk a legjobb magyar páros, tehát tudjuk, nem lehet okunk a panaszra.

– Milyen volt a négyes tagjaként is rajthoz állni?

– Az már igazi mélyvíz volt, hiszen olimpiai szám, tele világklasszisokkal. Nagyon gyorsak, nagyon erősek, bele kell nőni a mezőnybe, de az is nagyon tetszett. Rendkívül jó gyakorlás volt.

– Mit tanultatok a hétvégéből?

– Azt, hogy teljesen más a felnőtt nemzetközi mezőny, mert nagyobbak, érettebbek tehát tudjuk, van még hova fejlődni. Keményen dolgozunk tovább, megvan, miben kell még javulni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!