Atlétika
Nemes Rita

Világbajnokverés után, Eb előtt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.05.13 Frissítve: 2019.05.13 Kézilabda

Nem adott esélyt sem a montenegróiaknak, sem az oroszoknak a leány junior kézilabda-válogatott a budapesti Final Fouron. A győri korosztályos Eb-re készülő magyar csapat újabb nagyszerű teljesítményét Golovin Vlagyimir értékelte.

Ahogyan márciusban, a siófoki Négy Nemzet-tornán, a hétvégi budapesti junior Final Fouron is tönkreverte ellenfeleit a leány U19-es kézilabda-válogatott. Már az is kellemesen lepte meg a közönséget, hogy a magyar csapat a pénteki elődöntőben tizenkét gólos kiütést mért Montenegróra, arra meg végképp nem sokan számítottak, hogy a szintén a Papp László Sportarénában rendezett fináléban még ennél is fölényesebb sikert arat Golovin Vlagyimir együttese: 38–23-ra múlta felül a talán nem teljes kerettel érkezett, de így is erős, világbajnoki címvédő orosz együttest .

A szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a tornagyőzelem után, azt mondta, a helyén kezelik ezt a sikert is.

Természetesen örülünk, hogy két ennyire sima mérkőzésen vagyunk túl. A kettő közül az oroszok elleni meccs volt a fontos, akikről tudjuk, hogy nem teljes csapattal jöttek, és az Európa-bajnokságra biztosan erősebbek lesznek. Mi is játszottunk már jobban ebben a szezonban, de ami fontos hozadéka lehet ennek a találkozónak, hogy ha a nyáron találkozunk velük, a fejükben maradhat a mostani vereség.

A tavaly júliusban, az előző juniorválogatottat vb-aranyig kormányzó szakmai stáb szeptemberben vette át ennek a korosztálynak az irányítását. Azóta több felkészülési tornán és NB I-es felkészülési meccsen vannak túl, és csupán a legelsőn, az MTK Budapest ellen kaptak ki. De a legfontosabb, hogy a játékosok az elmúlt hónapokban felvették a világ egyik legerősebb bajnoksága, az NB I tempóját.

Persze, látszik a fejlődés a nyár óta, és annak pedig még jobban örülök, hogy decemberig majdnem az összes játékos kapott NB I-es ajánlatot, tehát a következő szezonban már a csapat legnagyobb része az élvonalban játszhat. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezúttal bármennyire is simán nyertünk, van még bőven javítanivaló a hátralévő két hónapban a győri Európa-bajnokságig.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!