Tenisz
Babos Tímea

Viharos szezonkezdet az ülőröplabda-bajnokságban

Publikálva: 2019.10.22 Frissítve: 2019.10.21 Röplabda

Az ülőröplabda-szakosztályunk új vezetőjével, Várhegyi Anikóval beszélgettünk a csapat átalakulásáról, az első bajnoki forduló fejleményeiről, és a hazai rendezésű Európa-bajnokság is szóba került.

A 16-szoros válogatott, Spanyol- és Franciaországot is megjárt Várhegyi Anikó vette át ülőröplabda-szakosztályunk irányítását a nyáron.

Már évek óta csábítottak, hogy próbáljam ki az ülőröplabdát, mondván, a munkával ez inkább összeegyeztethető, mint a profi röplabda – idézte fel a kezdeteket Várhegyi Anikó. – Eleinte vonakodtam, főleg, hogy ekkor még a válogatottság sem jöhetett szóba, mivel a nemzeti csapatban nem játszhatnak ép játékosok. Aztán tavaly szklerózis multiplex-szel diagnosztizáltak, lebénult a fél oldalam, ekkor újra megkerestek, és belevágtam.

Októberben el is rajtolt a bajnokság: klubunk ülőröplabdacsapata – mint az egyetlen női együttes az országban – sokáig kizárólag férfiakkal mérhette össze az erejét, az idén azonban megalakult az ugyancsak hölgyekből álló Mozdulj SE.

Nagyon örülünk, hogy végre van női riválisunk, mindig is erre vártunk, de eleinte nem voltunk elegen. Aztán a hazai rendezésű Európa-bajnokságon már látszott, hogy túl sokan ülünk a padon, nem mindenki kap lehetőséget, ami sokaknak elvette a kedvét.    

Bár a konkurencia megjelenése mindenképpen örömteli, a Mozdulj SE megalakulásának körülményei igencsak viharosak voltak, csapatunk meg is óvta az ellenük elveszített bajnokit.

A Mozdulj SÉ-t az MTK Budapest korábbi edzője, Raska Gyula alapította, azt állítva, hogy egyes játékosok – akik egészen eddig a klubunkat erősítették – már nem kívánnak velünk edzeni a továbbiakban. Azonban a két együttes egymás elleni bajnokiján legalább két olyan játékos szerepelt a Mozduljban, akinek élő szerződése van MTK-val. Egyelőre a szövetség válaszára várunk az óvással kapcsolatban.

A fentiektől eltekintve zajlik a munka klubunknál, igaz, valamelyest átalakult a keret, ráadásul új edző felel a szakmai munkáért.

A vezetőedzői poszton Yuliel Puentes Rivery váltotta Raska Gyulát. A kubai szakember foglalkozott már korábban ülő- és klasszikus röplabdával is, érti a dolgát, jó kezekben van a csapat. A kudarccal végződő hazai Európa-bajnokságot követően többen besokalltak, abba akarták hagyni, de Yuliel első edzése után mindannyian meggondolták magukat. Az első fordulóban is alig tudott legyőzni minket a Mozdulj, pedig míg nálunk több újonc is lehetőséget kapott, náluk egy játékos kivételével mindenki ép, és többen közülük röplabdáztak korábban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!