Atlétika
Jankovics Dániel

Vereség a Vasas ellen

Publikálva: 2015.11.18 Frissítve: 2015.11.18 Röplabda

A női röplabda NB I hetedik fordulójában, a második helyezett Vasas-Óbuda a negyedik pozíciót elfoglaló MTK Budapestet fogadta. Bár a vendégek jól kezdték a találkozót, a Vasas végül – a papírformának megfelelően – megfordította a mérkőzést.

Vasas-Óbuda – MTK Budapest (21-25, 25-14, 25-18, 25-12)

Vasas-Óbuda: Miklai, de Sousa, Klein, Vacsi, Szombathelyi, Tóth A. (liberó) Csere: Hardy, Villám Vezetőedző: Buday Balázs

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Józsa, Lutter, Nagy F. (liberó) Csere: Hackl, Cicic, Török K., Ludmán, Kilyénfalvi Vezetőedző: Hollósy László

Jókay Zoltán eltiltása miatt, megbízott vezetőedző, Buday Balázs irányította a hazaiakat. Ennek ellenére is piros-kékek voltak a találkozó esélyesei, még úgy is, hogy betegségéből felépülve Józsa Zsuzsanna visszatérhetett az MTK Budapest csapatába.
Álomszerűen kezdődött az első szett a vendégek számára: a Tamara Kmezics vezette együttes végig előnyben volt, bár leszakítani nem tudta ellenfelét. Frissen, koncentráltan játszottak Hollósy László lányai, és meg is lett a jutalmuk: 25-21-re nyerték az első játszmát.

A második játszma eleinte hasonló játékot hozott, csak fordított szereposztásban. Ezúttal a Vasas vezetett, és az MTK igyekezett tartani vele a lépést. De ahogy telt-múlt az idő, a kék-fehérek fáradni látszottak, egyre több szerva kötött ki a hálóban, vagy a pályán kívül, és végül a hazaiak nyertek 25-14-re.

A harmadik játszma ismét biztatóan indult az MTK Budapest számára. Az első szettben mutatott játék köszönt vissza, egészen 18-ig vezettek a vendégek. Ekkora azonban eggyel nagyobb sebességbe kapcsolt a Vasas, és bizonyította, hogy nem érdemtelenül tartják őket a bajnokság egyik legerősebb csapatának. Innentől már pontot sem szereztek a kék-fehérek, így a harmadik szettet 25-18-ra nyerte Buday Balázs együttese. 

A negyedik játszmában már úgy tűnt, megtört az MTK Budapest ellenállása. Sok helyezkedési hiba és pontatlanság jellemezte a játékot, és az egyre inkább formába lendülő Vasas, nem kegyelmezett. Hősies küzdelemben ugyan, de végül alulmaradtak a kék-fehérek, a szettet 25-12-re, és ezzel a mérkőzést 3-1-re nyerte a pillanatnyilag még jobb erőkből álló Vasas-Óbuda. 

Vasárnap délután – a két héttel ezelőtti kupameccsből kiindulva – valószínűleg könnyebb dolga lesz Hollósy László lányainak, ugyanis az Albrecht MVSC MVSI látogat a Városmajorba. 

Hollósy László: – Jól indult a mérkőzés, az első játszmában még a megbeszélt taktikának megfelelően játszottak a lányok, megleptük a Vasast, a jól meghúzott szerváinkkal. Aztán a mérkőzés hátralevő részében rengeteg hibát követtünk el, ötven százalékos hibaaránnyal nem lehet meccset nyerni. Egyrészt úgy tűnik, hogy még nem tudunk folyamatosan, meccsről-meccsre jól teljesíteni, másrészt ennek van sportpszichológiai oldala is, de ezt az öltöző falain belül kell rendeznünk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!