Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Végső búcsút vettünk Braun Miksától

Publikálva: 2023.10.03 Frissítve: 2023.10.03 MTK Budapest

Örök nyugalomra helyezték az MTK Baráti Kör alapító tagját.

Tragikus híre volt a napoknak, hogy Braun Miksa közel 98 éves korában örök álomra hunyta le szemeit. Braun Miksa a XX. század borzalmai ellenére nagyon életvidám, rendkívül szerethető ember, örök optimista volt.

A semmiből indult el, és a csúcsokat hódította meg példás életével. A családja mellett a legnagyobb szerelme mindig is az MTK volt. Rajongva imádta a klubját, alapító tagja volt az MTK Baráti körének, melynek később tiszteletbeli elnöke lett.

Az ő idejében lett közel kétezer fős a Baráti Kör létszáma. Tudásával és anyagilag egyaránt támogatta szeretett egyesületét, amikor tehette, minden hazai és idegenbeli meccsen jelen volt. Közösségünkben méltán vívta ki a legnagyobb szurkolónak járó kitüntetést.

Mindig mindenkihez volt egy-két jó szava, a nehéz időkben is derűlátó tudott maradni, és másokat is igyekezett reménnyel megajándékozni. Hogy a sikeres üzletember, a komoly úriember, vagy a szerethető bohém volt rá leginkább jellemző? Ezt döntse el mindenki maga annak alapján, ahogy megismerte. Nálam ez mind egyszerre és ennél is több.

Utolsó útjára a családja, barátai, szurkolótársak kísérték el hétfőn a Kozma utcai zsidó temetőben. Emlékét örökre megőrizzük.

Rózsa Mihály írása

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!