Karate
Hárspataki Gábor

Véget ért az alapszakasz (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.03 Frissítve: 2019.03.03 Röplabda

Remek meccsen szereztünk pontot a Kaposvár ellen.

MTK Budapest–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2:3 (23, –15, –21, 21, –11)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Tillmann, Adler

MTK Budapest: Godó 8, Kis R. 15, Vezsenyi 20, Takács D. 8, Borsos 7, Kotormán 6
Csere: Nagy F. (liberó), Szalai A. (liberó), Lesi 2, Kiss G. 7
Vezetőedző: Tóth Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvár: Szűcs K. 11, Leidgeb 14, Csesljár 3, Iricsanyin 25, Vacsi 12, Miklai 19
Csere: Héri (liberó), Kanizsai (liberó), Horváth A. 1, Császár 2
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

A női röplabda NB I Liga 21., utolsó fordulójában csapatunk az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetemet látta vendégül a Városmajorban. Szasa Nedeljkovics együttese a mérkőzést megelőzően veretlenül állt a tabella élén, mindössze három szettet vesztett az alapszakasz során, pontot még egyet sem.

Tóth Gábor, kisebb sérülés miatt nem számíthatott Szerényi Grétára, helyette az alig 17 éves tehetség, Szatmári Lilla kapott helyett a meccskeretben – pályafutása során először.

Az első játszma rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, csapatunk abszolút egyenrangú partnere volt a Kaposvárnak. A játékrész során végig egy-két pont választotta el egymástól a feleket, egyszer a hazaiak, másszor a vendégek javára. A hajrában aztán végül borult a papírforma: a kevésbé rutinos csapat tudott higgadtabb maradni, így előnyből várhattuk a folytatást (25-23).

A második szettben 7-7-ig tudtuk tartani a lépést a somogyiakkal, akik ezt követően sebességet váltottak. Tóth Gábor előbb 7-11-nél, majd 10-15-nél kért időt, de nem tudtuk lelassítani az egyre inkább magára találó Kaposvárt, amely így alig 20 perc alatt behúzta a szettet (15-25).

Kiválóan kezdtük a harmadik játszmát, Szasa Nedeljkovics 3-0-nál kérte ki első idejét. A játékrész derekán a menteni igyekvő Nagy Fanni és Kis Rebeka ütközött, előbbit röviden ápolni is kellett, de csupaszív liberónk szerencsére hamarosan vissza tudott térni a pályára. Jól alakultak a dolgok, 18-14-ig őriztük előnyünket, ám ezt követően a vendégek egy 6-0-ás rohammal átvették a vezetést, és a harmadik szettet is megnyerték (21-25).

A negyedik játszmát még az előzőnél is jobban kezdtük, 10-2-nél már második idejét kérte ki Szasa Nedeljkovics. Tóth Gábor fantasztikusan mezőnyöző tanítványai a játékrész során végig megőrizték előnyüket, 22-20-nál járt legközelebb az egyenlítéshez a vendégcsapat. Ezúttal azonban nem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból, következhetett az ötödik szett (25-21).

A döntő játszma rajtját is a mieink kapták el jobban, egészen a fordulásig nálunk volt az előny. Ezt követően azonban fordítani tudott a Kaposvár, és ezúttal már érvényt tudott szerezni rutinbeli fölényének, így két ponttal távozhatott a Városmajorból (11-15).

Csapatunk tehát a második helyen zárta az alapszakasz küzdelmeit, és készülhet a március 14-én kezdődő rájátszásra.

Tóth Gábor:Van némi hiányérzetem, voltak pillanatok, amikor stabilabban irányíthattuk volna a játékot. De alapvetően elégedett vagyok, a célunkat elértük, szoros, magas színvonalú mecccset játszottunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!