Tenisz
Babos Tímea

Vége a tanulóévnek

Publikálva: 2016.09.23 Frissítve: 2016.09.22 Vívás

Frühauf Benjámin az MTK Budapest – még mindig csak 18 esztendős – tőrvívója, korosztályának egyik legnagyobb tehetsége. A Brüll Alfréd Akadémia támogatását élvező sportoló, önmagával szemben is komoly elvárásokat fogalmaz meg az idei versenyszezonra.

– Nem olyan rég ért véget a riói olimpia. Bizonyára árgus szemekkel figyelted a vívó versenyeket.

– Nagyon szurkoltam a magyar versenyzőknek és örültem a jó szereplésnek. Kicsit a női tőrözőket sajnáltam, hogy nem jött össze nekik az érem. Abból a szempontból is érdekes volt nézni a versenyeket, hogy természetesen nekem is álmom az olimpiai részvétel, nagy vágyam, hogy akár már Tokióban ott lehessek.

– Tavaly léptél be a junior korosztályba, ami egyfajta tanulóév volt. Miben más az idei?

– Az előző évben tényleg nagyon megküzdöttem a korosztályváltással, nem igazán jöttek az eredmények, ami kis csalódás volt nekem, aki mindig igyekszem kihozni magamból a maximumot. Ennek a szezonnak egészen más, sokkal magasabb elvárásokkal vágok neki. Most már jönniük kell a sikereknek is.

– Nyáron azért jutott időd a pihenésre is?

– Igen, a nyár eleje edzésmunka szempontjából lazább volt, de aztán fokozatosan belevágtunk a munkába. Idén is kijutottam Olaszországba, ahol kiváló nemzetközi mezőnyben edzőtáborozhattam, belga, holland és persze olasz versenyzők társaságában.

– Milyen feladatok várnak rád?

– A junior Európa-bajnokságon és világbajnokságon való jó szereplésé a legfőbb prioritás, ahova természetesen először ki kell jutni, csak aztán érdemes gondolkodni az sikerekben. Bízom benne, hogy jó szezon előtt állok, és a sok befektetett munka meghozza majd a remélt eredményeket.

Megkérdeztük Várkonyi Marinát, a szakosztály igazgatóját is, hogy miként vélekedik Frühaufról:

– Beninek nehéz éve volt, mert a juniorkorosztályban három évig szereplhetnek a vívók, és neki ez volt az első, így akár nála két évvel idősebbekkel, tapasztaltabbakkal is vívnia kellett. Hazai válogatót  nyert, de a nemzetközi mezőnyben irdatlan kemény ellenfelekkel hozta össze a sors. Azt várom tőle, hogy idén is korosztályos válogatott legyen és legalább egyszer jusson 16 közé világkupán. A hazai mezőnyben biztos a pozíciója, és talán ő lehet az első olyan férfi vívó, aki az MTK Budapestből, Szényi Péter után – akár juniorként – felnőtt válogatott legyen.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!