Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Üveges Attila 18 kilóval feljebb bizonyítana

Publikálva: 2020.07.31 Frissítve: 2020.07.31 Cselgáncs

Dzsúdószakosztályunk ifjúsági országos bajnok sportolójával, Üveges Attilával beszélgettünk sérüléséről és arról, miért indul 18 (!) kilóval magasabb kategóriában, mint amiben megnyerte a tavalyik ob-t.

Nem mondhatni, hogy kiválóan alakul cselgáncsszakosztályunk 14 éves, a 42 kilogrammosok között ifjúsági országos bajnok versenyzőjének, Üveges Attilának nyara, hiszen apró csontdarab tört le a sípcsontja és a bokája között, emiatt immár egy hónapja nem küzdhet.

– Más sportágat is űzök, jiu-jitsuzom. Az egyik edzésen, rossz mozdulat közben sérültem meg. Négy hét után tegnap vették le a gipszet a lábamról, de az orvos szerint egy-két hét múlva akár vissza is térhetek a tatamira – mondja az MTK Budapest kiválósága.

Attila nem kesereg, mi több, folyamatosan edz otthon.

– Minden nap kétszer tréningezem úgy, hogy közben tehermentesítve legyen a lábam. Van néhány szőnyegem, és súlyom, ezek nagy segítséget nyújtanak. Ahogyan a vezetőedző, Pánczél Gábor által írt felkészülési program is, amelyet a koronavírus-járvány okozta leállás idején végeztünk.

Üveges nem aprózta el a súlycsoportváltást: a célja az, hogy 60 kilóban versenyezzen ősszel, azaz 18 (!) kilogrammal feljebb, mint a tavalyi ob-n.

– Most ötvenötöt mutat a mérleg, amikor ráállok, ez egyelőre kevés a hatvanasok közé, szóval muszáj erősítenem. Nem tudom, mennyi ideig tart, amíg igazán ütőképessé válok ebben a kategóriában, de azon dolgozom keményen, hogy mihamarabb megtörténjen. Ha minden a tervek szerint alakul, úgy akár már szeptemberben indulhatok versenyen. A következő évadban jól szeretnék szerepelni az Európa-kupa-versenyeken, s kijutnék az Eb-re is. A kategóriaváltásból kiindulva nagyon bátor lennék, ha dobogós helyezésekben gondolkoznék, már annak is nagyon örülnék, ha pontszerzőként zárnék a viadalokon.

Ami pedig a hosszú távú terveit illeti: tökéletesíteni szeretné a dzsúdótudását, s abban bízik, ez elég lesz ahhoz, hogy egyszer az olimpián bizonyíthasson.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!