Atlétika
Magyari Zoltán

Újra az élen (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.24 Frissítve: 2017.09.24 Labdarúgás

Ötöt lőttünk a Soroksárnak

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Soroksár SC 5-2 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1591 néző

Vezette: Kiss Norbert (Kepe, Kulman, Berke)

Gólszerző: Gengeliczki (25.), Farkas (30.), Vass Patrik (66.), Kanta (78.), Hrepka (93., tizenegyesből), illetve Gyepes (19.), Pál (74.)

Sárga lap: Borbély (35.), Deutsch (38.), illetve Derekas (55.)

MTK Budapest: Demjén – Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Borbély, Schäfer, Farkas – Korozmán, Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Soroksár SC: Kovács – Valencsik, Frőhlich, Gyepes, Lakatos, Gárdos, Huszák, Albert, Tamási, Gyömbér, Derekas

Vezetőedző: Lipcsei Péter

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a 11. helyen álló Soroksár SC-t fogadtuk. A hétközi kupamérkőzés kezdőjéből egyedül Borbély maradt.

Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, és az első negyedórában egyik oldalon sem akadt nagyobb lehetőség. Ez a 18. percben változott, ekkor ugyanis a Soroksár végzett el szabadrúgást, amely Gyepes elé pattant, ő pedig a tizenhatos sarkáról lövéssel próbálkozott, ami a védőink lábáról, balszerencsésen a kapunkban landolt.

A kapott gól jó hatással volt ránk: a 24. percben Farkas helyzetét blokkolták a soroksári védők. Az ezt követő szögletet Vass Patrik ívelte kiválóan Gengeliczki fejére, aki remek mozdulattal bólintott a vendégkapuba.

Két perccel később duplázhatott volna a hórihorgas hátvéd, de ezúttal Farkas szöglete után a felső kapufát találta el fejjel. Nem sokkal később Torghelle és Farkas játszottak össze, a labda ezután Vass Patrik elé került, aki ziccerben lőhetett kapura, de kísérletét a kapuból mentették a soroksári védők.

A 30. percben már nem volt menekvés a vendégeknek: Korozmán adott be a jobb oldalról Farkashoz, aki kapásból, remekül lőtte ki a hosszút, így mindössze 12 perc után fordítottunk. A játékrész hátralévő részében újabb nagy lehetőség nem alakult ki, így egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

A második félidőben továbbra is domináltunk, de a következő gólig a 66. percig kellett várni: Korozmán kapott labdát a bal oldalon Gengeliczkitől, majd lőtt a hosszú sarok felé, ahol Vass Patrik közvetlen közelről nem hibázott.

Három perccel később majdnem szépített a Soroksár, de Lakatos lövésénél jól zárta a szöget Demjén, így csak az oldalháló rezdült. Öt perc múlva viszont már Demjén sem védhetett: a csereként beállt Pál kapott labdát a tizenhatoson belül, és helyezett higgadtan a hálóba.

Sokáig nem forgott azonban veszélyben a három pont, ugyanis a 78. percben Vass Patrik szöglete után a kipattanó Kantához került, csereként beállt csapatkapitányunk pedig kiválóan találta el a labdát, ami a kapufáról befelé pattant.

A splusszpoén a hosszabbításban jött, ugyanis a 93. percben Vass buktatásáért büntetőt kaptunk. A labda mögé Hrepka állt, és magabiztosan a kapuba passzolt, így végül ötöt lőttünk a Soroksárnak, amely az első kilenc fordulóban összesen hét gólt kapott.

A Kisvárda hazai pályán botlott a Szolnok ellen, így újra mi vezetjük a pontvadászatot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!