Taekwondo
Salim Sharif

Újabb kihívás előtt

Publikálva: 2018.04.06 Frissítve: 2018.04.06 Labdarúgás

A 29. forduló jön.

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában együttesünk a 11. helyezett Soroksár otthonába látogat. Lipcsei Péter csapatának tavaszi mérlege eddig hullámzó, hiszen két győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget jegyeztek. Nem lehetne állítani, hogy a sárga-feketék ontanák a gólokat a bajnokságban, hiszen 26 meccsen 27 alkalommal találtak be, igaz, a negyedik legkevesebb – 28 – gólt kapták eddig a bajnokságban.

Ugyan mi vagyunk az esélyesei az összecsapásnak, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a bajnokságban idén először fordult elő, hogy két egymást követő találkozón nem sikerült győznünk. A Nyíregyháza otthonában 2-0-ás vereséget szenvedtünk, míg a Dorog elleni 0-0 véget vetett – 13 meccses – hazai győzelmi sorozatunknak. Htközben némileg visszanyertük a formánkat, hiszen remek játékkal, 3-2-re megvertük az Újpestet, de ellenfelünk – idegenben lőtt több góllal – jutott a következő fordulóba a Magyar Kupában.

Finoman szólva sem mondhatjuk, hogy a két csapat legendás történelemre tekinthet vissza, hiszen mindössze egyszer találkoztak egymással. Akkor – tavaly szeptemberben – sima, 5-2-es, győzelmet arattunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, többek közt Gengeliczki találatának köszönhetően, aki korábban a Soroksárt is erősítette.

Feczkó Tamás nem számíthat Baki Ákosra, aki vállműtét után lábadozik, Balogh Bélára, combhajlítóizom-húzódás miatt, Szerencsi Miklósra, aki porcműtétet követően rehabilitál, Schäfer Andrásra, torokgyulladás miatt, valamint Vass Ádámra, combhajlítóizom-húzódás okán.

A mérkőzést Zierkelbach Péter vezeti, munkáját Szilágyi Sándor, Bornemissza Norbert és Iványi István segítik.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Soroksár SC–MTK Budapest
2018. április 06. 16:30 – Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!