Atlétika
Nagy Marcell

Újabb győzelem párosban (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.01.21 Frissítve: 2017.01.21 Tenisz

A Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova kettős következik

Timi és Pavljucsenkova ezúttal is csak hat gémet veszített két szettben.

Australian Open (Grand Slam-verseny, 16 503 692 dollár, kemény pálya), női páros, 2. forduló

Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Tatjana Maria, Pauline Parmentier (német, francia) 6-4, 6-2

A mérkőzés 66 percig tartott Melbourne-ben.

– Nagyon boldog vagyok, ma jól ment a játék! Egyszerűen most ez a legfontosabb: élveztem a játékot. Jól is ment a tenisz, emiatt tényleg van okom az örömre. Nyilván a következő mérkőzés nagyon nehéz lesz az itteni 2015-ös bajnok ellen. De készen állunk a kihívásra. Hajrá, tovább, előre! – nyilatkozta Timi.

A magyar-orosz kettős az első fordulóban 6-4, 6-2-re nyert a Williams-nővérek visszalépése után beugró Sorana Cirstea-Carina Witthöft duó ellen. Ezúttal is ugyanez az eredmény született, a mérkőzés forgatókönyve is sok helyen megegyezett.

Timi és társa tökéletesen kezdte a 32 perces első szettet. A magyar-orosz kettős úgy húzott el 3-0-ra, hogy labdamenetet sem veszített! Ezután viszont jött a fordulat és a nagy változás. Timi és Pavljucsenkova 4-1 után vezetett 30-0-ra fogadóként, de az ellenfél fordított, majd a hetedik gémben brékelt 40-re. Sőt! Maria és Parmentier a következő adogatójátékot is megnyerte, 15-re, így 4-4 lett az állás.

Ám ezután Timi és társa ismét átvetette, immár véglegesen az irányítást! A magyar-orosz kettős 40-re nyerte adogatását, majd brékelt 15-re.

A második szett már sokkal simábban alakult, immár fordulat(ok) nélkül. Timi és Pavljucsenkova 2-1 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd bréklabdáról hozta a sajátját. Maria és Parmentier még szépített, de 4-2 után esélye sem volt a német-francia duónak. Timi és Pavljucsenkova a hetedik és a nyolcadik játékot is 30-ra nyerte, így magabiztosan le is zárta a mérkőzést.

A magyar-orosz páros következő ellenfele a 2. helyen kiemelt, az Australian Openen 2015-ben győztes Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova kettős lesz.

Az 1985. március 23.-án született amerikai játékos 1. helyen áll párosban a világranglistán, 2017. január 9-én került erre a helyre. Mattek-Sands eddig 23 WTA- és 3 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén Brisbane-ben (Ausztrália, 1 millió dollár, kemény pálya, társ: Sania Mirza) maradt veretlen.

Az 1987. február 4.-én született Safarova 8. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 4. (2015. szeptember 14.) volt. Eddig 12 WTA- és 1 ITF-tornát nyert párosban. Három évvel ezelőtt Timi oldalán maradt veretlen Sydneyben.

A Mattek-Sands – Safarova kettős 2015-ben az Australian Openen és a Roland Garroson, míg 2016-ban a US Openen maradt veretlen

Forrás: babostimea.hu

A teljes mérkőzés:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!