Atlétika
Krizsán Xénia

Újabb fejlesztések a Lantos Mihály Sporttelepen

Publikálva: 2017.07.20 Frissítve: 2017.07.20 Atlétika

Futófolyosó és multifunkcionális csarnok épül a Csömöri úton.

A Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, Lantos Mihály Sporttelepet érintő létesítményfejlesztési terve a korábbi elképzelések szerint halad. A klub az atlétika, a vívás, a küzdősportok (pl. taekwondo, karate, kendo, ökölvívás), versenysportszintű feltételeit, illetve a labdarúgás utánpótlás-nevelés és szabadidősport egyéb feltételeit kívánja megépíteni, megújítani.

A létesítményfejlesztési programban tervezett beruházások között már korszerűsítésre és átalakításra került az atlétikai futókör, az ugró- és dobópályák, az egyes számú labdarúgópálya körül, ezek – kék színű – szabványos gumigranulátum burkolatot kaptak, és a dobópályák kialakítása is megtörtént.

A fejlesztések következő lépéseként fedett futófolyosó és ugrótér létesül, új sportcsarnok épül, elsősorban a küzdősport számára, de alkalmas lesz szabadidősportra és egyéb kulturális, illetve közösségi rendezvényekre is, továbbá felújításra kerül a jelenlegi vívócsarnok.

Az említett, még hiányzó funkciókat kiszolgáló multifunkcionális fedett sporttér létrehozása egy integrált épületegyüttesben, több ütemben kivitelezhető módon valósul meg.

Az integrált épület beruházásának előkészítése pedig a korábbiakban lezajlott telekalakítás befejeztével kezdődhetett meg. A célok megvalósításához a meglévő létesítményrészek környezetében történő terület-előkészítésre, illetve infrastruktúra továbbfejlesztésére van szükség. Az előbbiek mellett mind a tervezés, mind a kivitelezés előkészítését jelentő vizsgálatok, felmérések és a beruházási program specifikációja jelent aktuális feladatot.

Az előkészítési munkákat követően, a projekt több ütemben valósul meg:

Az I. ütemben, az atlétikai edzőcsarnok, a futófolyosó, illetve a hozzájuk tartozó kiszolgáló funkciók (szertár, öltözők, stb.) készülnek el.

A II. ütemben a létesítmény bővül egy multifunkciós csarnokkal, mely egyben a küzdősportokat is integrálja, valamint egy közönségforgalmi előcsarnokkal, amelyből a meglévő, felújítandó vívócsarnok is megközelíthető lesz.

Az I. ütemben megvalósuló épületegyüttes két fő részből áll, az első egység a Rákos patakkal nagyjából párhuzamosan elhelyezkedő, a talajszinttől elemelt, modern megjelenésű, vasbeton szerkezetű futófolyosó épülete lesz. A futófolyosó alatt létrejövő átmeneti tér egyrészt kapcsolatot biztosít a sporttelep és az utca között, másrészt lehetővé teszi, hogy az egyes ütemeknek megfelelően, modulszerűen beépüljenek alá a kiszolgáló helyiségek. A futófolyosóban hatsávos, 100 m-es futópálya kap helyet, a hozzá csatlakozó bemelegítő és erősítő térrel. A második egység egy nagy belmagasságú ugró munkacsarnok lesz, ahol a rúdugrás, magas- és távolugrás számára kerül kialakításra a megfelelő környezet valamint további erősítő és tároló területek létesülnek.

A kivitelezési munkák ellátására – közbeszerzési eljárás alapján – hamarosan generálkivitelező kerül kiválasztásra. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!