Tenisz
Fucsovics Márton

Újabb döntetlen a Vasas ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.10.05 Frissítve: 2016.10.05 Röplabda

Ezúttal sem tudta legyőzni Alberto Salomoni együttesét a tavalyi ezüstérmes.

MTK Budapest – Vasas-Óbuda 2-2 (-17, 20, 25, -17)

MTK Budapest: Szűcs K., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry, Lakatos E.
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi, Deli, Horváth Z.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Vasas-Óbuda: Durst, Sklar, Hardy, Rountree, Kiss G., Bodovics
Csere: Lévai (liberó), Bánlaki (liberó), Németh A., Szedmák, Benedek G.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Kedd este játszotta ötödik felkészülési mérkőzését az MTK Budapest női röplabdacsapata. Alberto Salomoni együttesének ellenfele ezúttal az a Vasas-Óbuda volt, amellyel szeptember 15-én már összemérte erejét. Akkor – némi meglepetésre – 2-2-es döntetlent játszott egymással a két csapat a Folyondár utcában.

A kék-fehérek legerősebb összeállításukban várhatták a keddi találkozót, míg Jókay Zoltán betegség miatt nem számíthatott a nyáron igazolt, görög feladójára, Elena Kountourára, illetve a tavaly még az MTK Budapestet erősítő Török Katára.

Ettől függetlenül a vendégek kezdték jobban a találkozót, az MTK Budapest játékosai fáradtan, fásultan mozogtak. Persze a felkészülési időszak ezen szakaszában ez normális, mivel október 22-én kell csak csúcsformába lendülniük a lányoknak. Azonban a tavalyi ezüstérmes Vasas sokkal jobb csapat annál, mint hogy ne használja ki ellenfele megingásait, hibáit, így az angyalföldiek 25-17-re meg is nyerték az első szettet. Érdekesség, hogy ez volt az első alkalom a felkészülés során, hogy nem a kék-fehérek nyerték a mérkőzés első játszmáját.

A második játékrészben már egy frissebbnek, élesebbnek tűnő MTK Budapest volt a pályán. Alberto Salomoni együttese ekkor már egyre inkább emlékeztetett a múlt hét csütörtökön, az UTE ellen, vagy épp a szeptember 15-én a Folyondár utcában látott csapatra. A hazaiak mezőnyben és támadásban is ellenfelük fölé nőttek, így nagy küzdelemben, 25-20-ra nyertek, és egyenlítettek.

A harmadik játszma ugyancsak szoros küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett vezetést. A szett hajrájához közeledve még a hazaiaknál volt az előny, de hiába kért időt 24-23-nál Alberto Salomoni, az óbudaiak egyenlíteni tudtak. De ez sem törte meg a kék-fehérek lendületét, nyugodtabbak tudtak maradni ellenfelüknél, és megfordították a mérkőzést (27-25).

A negyedik szettre alaposan felforgatta csapatát Alberto Salomoni, pályára lépett Deli Zsófi, Lesi Olívia és Horváth Zita is. A fiatalok ugyan nem vallottak szégyent, de a három amerikai légióssal felálló Vasas kihasználta ellenfele tapasztalatlanságát, és magabiztosan, 25-17-re nyerte a játszmát.

Ez azt jelenti, hogy csak úgy, mint a szeptember 15-ei mérkőzésen, ezúttal is 2-2-es döntetlennel ért véget az MTK Budapest – Vasas-Óbuda mérkőzés. Most már csak az a kérdés, hogy az október 22-én, az NB I nyitófordulójában rendezett találkozó miként zárul majd. Biztosan nem 2-2-vel. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!