Atlétika
Nemes Rita

Továbbra sem lehet tudni, melyik lehet az első nemzetközi verseny

Publikálva: 2020.08.26 Frissítve: 2020.08.26 Cselgáncs

Dzsúdószakosztályunk vezetőedzőjével, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányával, Pánczél Gáborral beszélgettünk a győri összetartáson történtekről és a lehetséges őszi versenyekről.

Múlt hét hétfőtől péntekig Győrött, az Olimpiai Sportparkban készült a magyar dzsúdóválogatott, így az MTK Budapest csegláncsszakosztályának több versenyzője is, amelynek vezetőedzője a férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor.

– Az osztrák olimpiai csapat szeretett volna együtt táborozni a magyarokkal. Elkezdtük szervezni, nehézkesen ment, és mire minden biztos lett, több magyar válogatott leszervezte már a programját erre az időszakra: nyaralást, családi összejövetelt, de akadt olyan is, aki sérüléssel bajlódott: tíz-tizenkét sportoló hiányzott – így Pánczél Gábor.

De mire helyezték a hangsúlyt az ötnapos foglalkozáson?

– Az egész társaság fizikailag, technikailag és taktikailag egyaránt felkészült volt, így a küzdelmek lehettek előtérben; a július eleji, tatai táborban ez még nem így volt. Mivel az osztrákok végül nem jöttek, vegyessé alakítottuk a programot: zömében meccsek zajlottak, viszont amikor már úgy láttuk, elfáradtak, váltottunk a technikák gyakorlására. Szerdán aktív pihenőt tartottunk: sárkányhajózott a csapat. Jó hangulatú összetartás volt, mindenki remekül érezte magát.

A legfőbb probléma ugyanakkor továbbra is fennáll: képlékeny, mikor rendeznek legközelebb versenyt.

– A Nemzetközi Szövetség (IJF) olyan protokollt adott ki, amely arról szól, miként lehetne külföldi viadalokat rendezni. Azt azonban még mindig nem tudjuk, melyik erőpróbákon vehetünk részt. A naptár szerint szeptember 18-án Zágrábban Grand Prix-verseny lenne. Erre azonban nem látok sok esélyt, az IJF ugyanis azt közölte, két hónappal az első világverseny előtt az összes szövetséggel tudatja, mikor lesz a rajt. Ezt figyelembe véve kétlem, hogy megtartják a horvátországi GP-t. Fogalmam sincs, melyik lehet az első verseny; november 8-10-ig zajlana a prágai Európa-bajnokság, szurkolok azért, hogy megrendezzék, nagy szükség lenne rá.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy klubunk U23-as Európa-bajnok kiválósága, Gőz Roland nagyon szívesen döntőzne az Eb-n csapattárával, a felnőtt-világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztiánnal az 90 kilósok fináléjában, amennyiben megrendezik azt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!