Karate
Hárspataki Gábor

Továbbra is veretlenül (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.19 Frissítve: 2017.08.19 Labdarúgás

Három gólt rúgtunk a kilenc emberrel játszó Vácnak.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Vác FC 3-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1202 néző
Vezette: Pintér Cs. (Ring, Tóth II., Gaál)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Gera, 58.), Vass Á., Schäfer, Takács R. (Korozmán, 64.) – Torghelle (Hrepka, 84.), Lencse
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Tóth F., Görgényi, Gulyás M. – Tóth G. – Kákonyi, Nagy R. (Búrány, 36.), Szabó N. (Borvető, 46.), Major – Balajti (Zsolnai, 46.)
Vezetőedző: Horváth Károly

Sárga lap: Balajti (24.), Gulyás M. (31., 32.), Kákonyi (62.),
Kiállítva: Gulyás M. (32.), Görgényi (69.)
Gól: Lencse László (70., büntetőből), Gera Dániel (87.), Hrepka Ádám (90.)

A Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában a Vác FC-t láttuk vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A mérkőzés első igazán veszélyes momentumára a 13. percig kellett várni: Lencse László húzott el a jobbösszekötő helyén, és már befelé tekintgetett, mikor Tóth Ferenc buktatta. A Pintér Csaba által megítélt büntetőt Torghelle végezte el, de Halasi Péter leért a sarokba, és hárítani tudott.

Alig több mint félóra telt el a meccsből, mikor Gulyás Máté a kiállítás sorsára jutott: előbb reklamálásért, majd alig egy perccel később Vass Patrik lekönyökléséért kapott sárga lapot – így a mieink majd egy órát játszhattak emberelőnyben.

Bár a kiállítást követően többnyire az domináltunk, a legnagyobb ziccer mégis a vendégek nevéhez fűződött. Jobb oldali szögletet követően Szabó Norman fejelhetett kapura, de Takács Ronald menteni tudott a gólvonalról, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első nagy ziccere ugyancsak a váciak nevéhez fűződött: a csereként beálló Borvető Áron törhetett egyedül a kapura, de túl sokat cipelte a labdát, így a visszazáró Gengeliczki Gergő végül becsúszva szerelni tudta.

A 69. percben Gera Dánielt buktatták a vendégek tizenhatosán belül, Pintér Csaba pedig másodszor is büntetőt ítélt, ráadásul a túl hevesen reklamáló Görgényi Dávidot is kiállította. A tizenegyest Lencse László végezte el, és ő már nem hibázott, higgadtan a bal alsóba helyezett.

A hajrához közeledve ismét góllá érett fölényünk: Hrepkát buktatták 25 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást pedig Gera Dániel lőtte védhetetlenül a sorfal mögé belépő Halasi hálójába.

És ezzel még nem volt vége! A rendes játékidő utolsó percében Gengeliczki ugratta ki remek ütemben Lencsét, aki a kapusra vezette a labdát, majd önzetlenül Hrepka Ádámhoz passzolt, a cserekén beálló támadó pedig az üres kapuba gurított.

Csapatunk így négy fordulót követően a második helyen áll, legközelebb pedig szerdán, a Szolnok otthonában lép pályára.

Feczkó Tamás: – A mai meccs legnagyobb pozitívuma, hogy nyertünk, három pontot szereztünk, és hogy a cserék sokat lendítettek a csapat játékán. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!