Atlétika
Magyari Zoltán

Tovább épül a közösség

Publikálva: 2017.04.19 Frissítve: 2017.04.19

Ismét sikeres szakosztály-igazgatók fórumát tartott az MTK Baráti Kör, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az MTK Budapest szakosztályainak többsége részt vett a második alkalommal megtartott vezetői találkozón. A konstruktív beszélgetés három fő témát érintett, melyek közül elsőként a nemrég életre hívott Gedeon ösztöndíjat elemezték. A nagy sikert hozó, fiatal MTK-s sportolókat támogató programot méltatták az egybegyűltek és megegyeztek a kezdeményezés folytatásáról is.

Fontos sarokköve volt megbeszélésnek a május 21-én megrendezésre kerülő Családi és sportnap, melyet idén a Lantos Mihály Sporttelepen rendezünk, a klub és persze a szakosztályok vezetőinek hathatós segítségével. A szakosztály-igazgatók – és képviselőik – egyöntetűen a kék-fehér családi nap támogatásáról biztosították a szervezőket, kicsiktől nagyokig reméljük, sokan képviselik majd sportágukat. Természetesen az eseményről további részletes információkat közlünk, a május 21-i dátumot azonban érdemes már most minden szurkolónknak bekarikázni naptárában.

Harmadik pontban a Baráti Kör elnökségi tagja, Turai Tamás mutatott be rendkívüli lehetőséget, mellyel a klub sportolói, az egyes szakosztályok vezetői élhetnek. A Budapesti Gazdasági Egyetemen tanító Tamás két ingyenes képzési programot kínál a klubnál ténykedő sportolóknak, vezetőknek. Az egyik képzés célja, hogy a klub kötelékébe tartozó sportolók aktív pályafutásuk befejezése után piacképes tudás, vállalkozói ismeretek birtokában léphessenek ki a civil életbe. A másik program XXI. századi modern menedzsereket képez. A két külön képzést maga Tamás tartja, egyéb vendégelőadók segítségével, akik minden esetben gyakorlati tudást adnak át.

Napirenden kívül szó esett még a szakosztályok közti átjárásról, az MTK nagy családjában tett közösségépítő tevékenységekről és azok fejlesztéséről. Eklatáns példaként vetődött fel női kézilabdázóink csarnokában meccsnapokon uralkodó pazar hangulat, amit amolyan mintaként szeretne a Baráti Kör a többi sportágnál is meghonosítani.

A következő szakosztály-igazgatók fórumát szeptemberben rendezik meg, addig rengeteg munka vár a szereplőkre, amibe a látottak alapján lelkesen vág bele minden érintett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!