Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmet nyert Tel-Avivban (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.02.20 Frissítve: 2021.02.20 Cselgáncs

Világbajnoki ezüstérmes dzsúdósunk, a 90 kilogrammos Tóth Krisztián négy győzelem és egy vereség után a harmadik helyen zárt az izraeli olimpiai kvalifikációs versenyen. Az MTK Budapest másik sportolója, Gőz Roland elismerésre méltó teljesítményt nyújtott ugyanabban a súlycsoportban.

A tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadal zárónapján, szombaton lépett tatamira az MTK Budapest két dzsúdósa, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és az U23-as Eb-győztes Gőz Roland a 90 kilogrammosok mezőnyében. A világranglista tizedik helyén álló Tóth az első körben, a 32 között sikert ért el az észt Mattias Kuusikkel (IJF–50.) szemben, miután riválisa három intést kapott.

A folytatásban, aranypontig nyúló ütközetben a hazai tatami előnyét élvező, tehát izraeli Daniel Sabag sem fogott ki rajta – gyakorlatilag ugyanaz történt, mint az azt megelőző csatában, azzal a különbséggel, hogy a rivális ezúttal a golden score 38. másodpercében kapta meg a harmadik sidóját.

Az elődöntőért jöhetett az idei, prágai Európa-bajnokság harmadik helyezettje, a Grand Prix- és Grand Slam-győztes azeri, Mamadali Megyijev (IJF–9.), aki ezúttal túl nagy falatnak bizonyult: hatalmas ipponnal jutott tovább.

Krisztián a vigaszágon folytathatta a versenyt. A bronzcsatáért a kétszeres Grand Prix-aranyérmes kazahon, Iszlam Bozbajeven (IJF–20.) kellett túljutni. Tóth szép vazarit dobott másfél perccel a mérkőzése vége előtt, és előnyét a gongszóig megtartotta.

A harmadik helyért a Gőz Rolandot kiejtő szlovák Milan Randllel (IJF – 47.) szemben lépett tatamira: végig dominálta a meccset, és ennek az lett az eredménye, hogy Milan három intést kapott. Krisztián így a dobogó harmadik fokára állhatott Tel-Avivban.

Dicséret illeti Gőzt is, aki a szlovák előtti összecsapáson az üzbégek Grand Prix- és Grand Slam-győztesét, a világranglistán 17. Davlat Bobonovot utasította maga mögé – aranypontban dobott vazarival jutott tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!