Kézilabda
Szőke Szonja

Torna: a szombati csapatbajnokság az év első versenye

Publikálva: 2021.03.19 Frissítve: 2021.03.19 Torna

Az MTK Budapest tornászai szokás szerint bizakodva várhatják az év első hazai viadalát, a női szuper-csapatbajnokságot.

Március 20-án, szombaton az MTK Budapest sportolóinak részvételével rendezik meg a női tornászok szuper-csapatbajnokságának első fordulóját. Az esemény a vírushelyzet miatt a kormány intézkedéseivel összhangban zárt kapuk mögött zajlik majd – számol be a hazai szövetség közleménye. A hazai versenyszezon első megméretésének a Központi Tornacsarnok ad otthont.

A szuper-csapatbajnokságon klubonként legalább egy felnőttversenyzőnek szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, amelyből szerenként mindig a legjobb három eredménye számít (ebbe minimum egy felnőttkorú tornász kötelezően beletartozik). Tavaly a dunaújvárosi együttes lett a csapatbajnok, az MTK a második helyen zárt, és mind a hat sportolónk, Böczögő Dorina, Schermann Bianka, Szmirnov Anna, Medved Regina, Sági Inez és Klein Eszter szerekhez lépett. A felállás ezúttal is hasonló lesz, eredményt pedig, csakúgy, mint az előző években, két forduló után hirdetnek. A második etapra ősszel kerül sor.

Idén nyolc együttes mutatkozik be a Tornacsarnokban, az előzetes program szerint a 10:30 órakor kezdődő verseny első részében az UTE, az MTK Budapest, a Dunaújvárosi KSE és a Postás SE „B” csapata érdekelt, a 13:30-kor startoló második felvonásban a TC Békéscsaba, a Delfin SE SI, a Postás SE „A” és a VTC együttese méri össze a tudását. A viadalon indulnak a decemberi, mersini kontinensviadalon a magyar tornasport első csapat Európa-bajnoki érmet szerző női válogatott tagjai is: Bácskay Csenge (Postás SE), Böczögő Dorina (MTK Budapest), Makovits Mirtill (Dunaújvárosi KSE), Székely Zója (Postás SE) és a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia (Dunaújvárosi KSE).

– Ez lesz az esztendő első versenye, úgyhogy számomra ez egy tájékozódás az áprilisi Európa-bajnokság szempontjából, jóllehet szerdánként közös keretedzés és szólítások vannak – fogalmazott Draskóczy Imre szövetségi kapitány. – A kontinensviadal kapcsán Kovács Zsófia a kiemelt versenyzőnk, biztos, hogy indul az Eb-n, a további három tornászt pedig jómagam jelölöm ki. Úgy gondolom, a csapatbajnokság tavalyi győztese, a Dunaújváros, most is jó eséllyel indul, és várjuk a belépő új csapatokat, hiszen például a Veszprém egy új színfoltja lesz a bajnokságnak.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!