Atlétika
Nemes Rita

Több botlás már nem fér bele

Publikálva: 2016.03.02 Frissítve: 2016.03.02 Kézilabda

Paál Lászlóval, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának szakosztály-igazgatójával beszélgettünk a Budaörs, illetve a Győri Audi ETO KC elleni meccsek kapcsán.

A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában az MTK Budapest a sereghajtó Budaörsöt fogadja, majd két nappal később, a második helyezett Győri Audi ETO KC otthonába látogat. Két teljesen különböző előjelű meccs vár a kék-fehérekre, akik még nem tettek le a felsőházi rájátszás kiharcolásáról. Paál Lászlóval beszélgettünk a Békéscsaba elleni kisiklásról, a most következő két meccsről, és a csapat kilátásairól.

– Túltette magát az együttes a Békéscsaba elleni vereségen? Milyen tanulságokat tudtatok leszűrni a folytatásra vonatkozólag?

– Elbeszélgettünk a mérkőzés után, természetesen mindenki kisiklásként élte meg azt. Ez volt az első találkozó, amelyikkel előzetesen úgy számoltunk, hogy meg kellene nyerni, és mégsem sikerült. 

– Te miben látod a vereség okát? Talán épp az esélyesség terhe érintette rosszul a lányokat?

– Ez szakmai kérdés, így Vova (Golovin Vlagyimir, vezetőedző – a szerk.) reszortja, ő meg is beszélte a csapattal, de én nem voltam ott. Száz százalékig megbízom benne, biztos, hogy megtalálták az okokat, és a megoldást is.

– Most három nap alatt két meccs vár rátok. Haladjunk időrendi sorrendben: mit vársz a Budaörs elleni mérkőzéstől?

– Nagyon nehéz meccsre számítok, de azt gondolom, itthon illene nyernünk. Ha ez sikerülne, azzal komoly lépést tennénk a céljaink elérése felé. Bízom a lányokban.

– Ezt követően pénteken Győrbe látogattok. Mi lehet a reális elvárás azon a meccsen?

– A világ egyik legjobb csapata ellen játszunk, a tisztes helytállás a cél, bár ez igencsak relatív fogalom, mivel nincs feltétlen összefüggés az eredmény, és a mutatott játék között. 

– Mi indokolta a találkozó időpontjának megváltoztatását?

– A válogatott miatt alakult így. Eredetileg szombaton lett volna a meccs, de hogy egy nappal többet tudjon együtt készülni a nemzeti csapat, így beleegyeztünk az időpontváltozásba.

– Látsz még esélyt a nyolcadik hely megszerzésére?

– Hát sajnos már nem a saját kezünkben van a sorsunk, de ha a hátralevő meccseken hat pontot tudunk szerezni, akkor még lehet esélyünk. Viszont több botlás már nem fér bele. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!