Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Teniszező világsztárok Budapesten

Publikálva: 2015.02.09 Frissítve: 2015.02.08 Tenisz

A vágy álom maradt. Nem sikerült kivívni, honi környezetben a feljutást a FED Kupa Euro-Afrikai zóna I. csoportjából. Ugyanakkor bent maradt a csapat és ez közelebb áll a valósághoz. Láttunk két világsztárt, illetve egy világsztárt Martina Hingis személyében és egy világszinten is eredményes teniszezőt a fehérorosz Azarenkát.

Az első nagy kérdés már a nyitónapon eldőlt: a szerbektől elszenvedett vereséggel odavesztek a feljutási remények. (Ők tovább is mentek a fehéroroszok társaságában). Mindkét versenyzőjüknek jobbak voltak ranglistás helyezései, mint a magyaroknak. Nem volt meglepetés győzelmük, azért elhozhatták volna ajándékba Ana Ivanovicsot!

A második nap megadta a második nagy kérdésre a választ: az osztrákok elleni győzelem biztosította a bentaradást a zónában. Változtatott Juhász kapitány: az idegesen játszó Gálfi helyett Jani került a csapatba, aki győzelemmel mutatkozott be, Babos riválisa feladta, így maradt a gárda bent.

Szombaton a belgák elleni helyosztó már csak pacsmagolás volt, végül ötödik lett a magyar együttes. Feljutottak a fehéroroszok és a szerbek. Játszott mind a négy MTK-s lány, hiszen pályára került Bondár Anna is. Sikerült megünnepelni a Magyar Tenisz Napját és Hingis is udvarolt Budapestnek.

Végeredmény:
1. Fehéroroszország
1. Szerbia
3. Nagy-Britania
3. Horvátország
5. Magyarország
5. Törökország
7. Grúzia
7. Belgium
9. Ukrajna
10. Bulgária
11. Portugália
11. Lettország
13. Liechtenstein
13. Ausztria

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!