Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics egyesben Orléans-ban, Babos párosban Parmában kapott ki

Publikálva: 2022.09.29 Frissítve: 2022.09.29 Tenisz

Fucsovics Márton két játszmában vereséget szenvedett a hazai környezetben szereplő riválisától a franciaországi Challenger-torna nyolcaddöntőjében, míg Babos Tímea és amerikai partnere holland-szlovén párossal szemben maradt alul a legjobb nyolc között az olaszországi WTA-viadalon.

Klubunk első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton (ATP, 89.) a francia Gregoire Barrere-rel (153.) csapott össze legjobb 16 között a franciaországi Orléans-ban zajló, fedettpályás Challenger-tornán. A felek egy héttel korábban Metzben is találkoztak, akkor a francia nyert két játszmában (5:7, 1:6).

Sajnos az akkorihoz nagyon hasonló forgatókönyv szerint zajlott a mostani mérkőzés is: egy-egy brékkel jutottak el a szett végjátékáig (5:5), majd Fucsovics elbukta az adogatását és egyben a játszmát is (5:7). A második felvonás elején ugyancsak fej fej mellett haladtak (2:3), ekkor Marci ismét elveszítette a szerváját, és a hátrányát már nem sikerült ledolgoznia, így 1 óra 21 perc után a mérkőzést is elveszítette (3:6).

Babos Tímea – az amerikai Angela Kulikov oldalán – párosban lépett pályára az olaszországi Parmában zajló, salakpályás WTA-torna negyeddöntőjében. A holland Arantxa Rus és a szlovén Tamara Zidansek volt az ellenfél. Babos és Zidansek jól ismerik egymást, ugyanis az elmúlt hetekben több versenyen is közösen vettek részt.

Timiék nagyon rosszul rajtoltak, kétszer is brékelték őket (0:4). Ezután sokkal jobban folytatta a magyar-amerikai egység (3:4), viszont a kettőből egyik brékelőnyét továbbra is megőrzött az ellenfél, amelyet a szett végéig már nem is adott ki a kezéből (4:6). A második játszma – az elsőhöz hasonlóan – gyengén indult (1:5), és a rossz kezdés után már nem adódott reális esély visszajönni, ezzel Babosék – 1 óra 13 perc után – 6:4, 6:3-ra kikaptak és búcsúztak a viadaltól.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!