Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Tenisz: Babos, Piros és Jani is kikapott

Publikálva: 2022.03.18 Frissítve: 2022.03.18 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői nem zártak fényes napot pénteken (igaz, már elő- és negyeddöntőkben jártak): Babos Tímea párosban, Piros Zsombor és Jani Réka egyesben kapott ki az aktuális tornáján.

Babos Tímea és a görög párja, Szapfo Szakellaridi a törökországi Antalya 4 elnevezésű salakpályás torna elődöntőjében volt érdekelt. Az ellenfelük klubunk korábbi játékosa, Tóth Amarissa és az orosz Diana Shnaider kettőse volt.

A mérkőzésen a fiatalság a rutin fölé kerekedett. Timiék az első szettet 6:3-ra, a másodikat pedig 6:2-re veszítették el a 25 ezres ITF-viadalon.

Piros Zsombor negyeddöntőt játszott. Ő az olaszországi Roseto degli Abruzziban zajló Challenger-tornán. A szintén salakos versenyen Zsombi a hazai színekben teniszező Alessandro Giannessi ellen lépett pályára. A világranglista 186. helyén álló olasz egyből elvette sportolónk adogatását, és az első szettet végül 6:2-re nyerte meg. A második játszmában már Zsombi is tudott brékelni, de a fordulatos szettet végül Giannessi 7:5-re húzta be.

A legmesszebb Jani Réka küzdött a győzelemért. Ő a kolumbiai Anapomiában szintén a negyeddöntőben játszott salakon. Aktuális vetélytársával, Merina Melnyikovával az első szettben kétszer is elvették egymás adogatását, a 6:6 utáni rövidítésben az orosz volt koncetráltabb, és 7-2-vel jutott játszmaelőnyhöz. A második szettben Réka mindent elkövetett az egyenlítésért, de ezúttal a tie break-et sem tudta kiharcolni, Melnyikova 6:4-re nyert, és jutott elődöntőbe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!