Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Tenisz: „Nagy áttörésnek érzem ezt a győzelmet" – Gálfi Dalma

Publikálva: 2022.06.21 Frissítve: 2022.06.21 Tenisz

Az MTK Budapest játékosa, Gálfi Dalma nagy áttörésnek értékelte az angliai Ilkley-ben aratott tornagyőzelmét, ezzel 17 helyet javítva, új karriercsúccsal már a 81. a női teniszezők hétfői világranglistáján.

A 100 ezer dolláros füvespályás torna vasárnapi döntőjében az MTK Budapest 23 esztendős játékosa, Gálfi Dalma a hazai pályán szereplő Jodie Anna Burrage-et (216.) verte három szettben, ezzel begyűjtötte 9. ITF-trófeáját, és a WTA TOP 100 heti legnagyobb ugrását mutatta be.

– Nem számítottunk erre, mikor a hét elején megérkeztünk. Az igazat megvallva felvezető versenyként tekintettünk a tornára edzőmmel, Bukta Ágival – nyilatkozta a magyar szövetség közösségi oldalán az MTK Budapest sportolója. – Játszottam már százezres viadalon döntőt, viszont mindkettőt elvesztettem, így emiatt is ezt most nagy áttörésnek érzem. Ezek után pedig talán kijelenthető, hogy a füves pálya az egyik kedvenc borításom közé tartozik most már. Sokat segített, hogy az egész héten sikerült kiegyensúlyozottan szerválnom. Wimbledonra nem változott a célom, szeretném élvezni a játékot, ami szerintem most még jobban fog menni, hiszen mivel nincsenek világranglistapontok, talán a nyomás is kevesebb, úgyhogy igyekszem amolyan ajándék hétként tekinteni a londoni Grand Slamre – árulta el Gálfi, aki először indul a felnőttek között a wimbledoni főtáblán.

A korábbi junior világelső 2015-ben – Stollár Fannyval – megnyerte a wimbledoni bajnokságot a párosok mezőnyében.

Az észak-angliai Ilkley jó ómen a magyar teniszezőknek, ugyanis Fucsovics Márton 2017-ben szintén ott nyerte meg karrierje addigi legfontosabb tornáját (ATP Challenger-verseny).

(Forrás: MTI; képek: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!