Tenisz
Piros Zsombor

Tenisz: „Lassan meglesz a top 50 is, úgyhogy jó irányba haladunk” – Fucsovics Márton (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.07.20 Frissítve: 2023.07.20 Tenisz

Az MTK Budapest kiválósága, Fucsovics Márton – aki a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező – pozitívan értékelte szezonja első fél évét, úgy érzi, jó úton halad az idénre kitűzött céljai elérésében, a jövőt illetően pedig még magasabbra teszi a lécet.

Elmondása szerint a Nagy Péter, Palágyi Miklós, Vaskó Balázs edzői stáb jó hatással van rá, és nagyon közel van idei tervei megvalósításához.

– Ők rá tudtak bírni a kemény melóra. Decemberben nagyon jó alapozást csináltunk, ennek köszönhetően nagyon jó félévet zártunk. Jelenleg 54. vagyok a világranglistán, és lassan meglesz a top 50 is, úgyhogy jó irányba haladunk  mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Fucsovics Márton, majd hozzátette: – A következő cél a legjobb 40.

A 31 éves teniszező pozitívan tekint vissza idei teljesítményére, bár a salakos szezonnal nem teljesen elégedett. A füves pályás versenyeken viszont több nagyobb skalpot is bezsebelt, így például a stuttgarti tornán legyőzte az ATP-rangsorban akkor nyolcadik amerikai Taylor Fritzet, emellett pedig pályára lépett Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Novak Djokovics ellen is.

– Sokat lehet tőlük tanulni, a meccseken is, de főleg a versenyek előtti edzéseken. Jannik Sinnerrel például sokat szoktam gyakorolni, szinte minden Grand Slamen hozunk össze közös edzéseket. Djokovictól leginkább azt lehet elsajátítani, hogy rendíthetetlen, és magától nem fog hibázni ezen a szinten  emelte ki Fucsovics, akit kifejezetten feldobott a wimbledoni centerpálya hangulata.

– Kihagyom a salakpályás versenyeket, és inkább kemény pályára készülök, a fő attrakció pedig a US Open lesz, arra kellene a legjobb formámba kerülnöm – hangsúlyozta a magyar teniszező, aki a közeljövőben két Challenger-tornán, majd Cincinnatiben és Winston-Salemben szerepel a New Yorkban sorra kerülő US Open előtt.

Fucsovics arra is kitért, hogy a teniszben évek óta érzékelhető az új generáció felbukkanása, a jelenlegi spanyol világelső Carlos Alcarazon kívül több tehetséges huszonéves is feltűnt a pályán.

– Néha nem szeretem nézni Alcarazt, mert húszévesen annyira jól játszik, hogy nem is értem, én néha mit csinálok a pályán. Fantasztikus, amit művelnek, de azért remélem, hogy még fogok velük játszani, és azért egyszer-kétszer meg fogom őket verni.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!