Kézilabda
Török Lilly

Tenisz: voltak már jobb heteim is Ausztráliában – Fucsovics Márton (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.18 Frissítve: 2022.01.18 Tenisz

Marci hektikus játékkal, döntőszettes mérkőzésen kikapott Dusan Lajovicstól az idei Australian Open első fordulójában, ezzel először zárt főtáblás győzelem nélkül az év első Grand Slam-tornájának férfi egyes küzdelmeiben, mióta a 128 között indulhat. Teniszezőnk a Magyar Távirati Irodának beszélt a vereségéről.

Önkritikusan értékelte az Ausztráliában töltött heteket klubunk teniszezője, Fucsovics Márton, aki hétfőn ötszettes vereséget szenvedett a szerb Dusan Lajovicstól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mait nem sorolom ezek közé – kezdte visszatekintését az MTI érdeklődésére.Lajovics nagyon jó napot fogott ki, és legyőzött. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet. A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig. Tegnap egy órát szenteltünk az edzőmmel, Jancsó Mikivel arra, hogy a múltból merítve kidolgozzuk a megfelelő taktikát Lajovics ellen, de ez nem működött igazán a mai napon, megérdemelten nyert.

A világranglistán 35. magyar játékos kifejtette: úgy gondolta, hogy a negyedik szett megnyerésével sikerül megtörnie riválisát, de a szerb továbbra is magas szinten játszott, és sem mentálisan, sem fizikailag nem roppant meg. A magyar Davis Kupa-válogatott vezére a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta egyesbeli szereplését az ötödik kontinensen.

Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni. Megszoktam már, hogy nem merenghetek hetekig a vereségen. Új nap jön, új lehetőségekkel – tette hozzá Fucsovics, aki először esett ki az Australian Open nyitófordulójában

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!