Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: vereség a házigazda törökök ellen a BJK-kupában

Publikálva: 2023.04.12 Frissítve: 2023.04.12 Tenisz

A Gálfi Dalmával és Jani Rékával felálló magyar női teniszválogatott 2-1-re elbukta a törökök elleni párharcot a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

A szerdai játéknap első mérkőzésén a magyar szövetség (MTSZ) közleménye szerint a világranglistán 95. magyar teniszező, Gálfi Dalma 6:3, 6:4 arányban szenvedett vereséget a rangsorban 242. Zeynep Sönmeztől. Az MTK Budapest játékosa után Bondár Anna (WTA, 87.) lépett pályára a válogatottban, és a döntő szettben 5:1-es hátrányból fordítva, 4:6, 6:4, 7:5-re diadalmaskodott Ipek Öz (235.) felett.

Az egyesek után 1-1-re álló csatát a páros döntötte el, melyben végül Jani Réka (MTK Budapest) és Tóth Amarissa helyett Bondár Anna és Gálfi Dalma (MTK Budapest) játszott. A magyarok rövidítésben hozták az első szettet, majd a hazai duó két óra elteltével egyenlített. Az utolsó felvonásban a törökök 3:1-re elhúztak, majd 4:2-nél ismét brékeltek, és innen már nem volt visszaút Gálfiéknak. A találkozó 2 óra 37 percig tartott, a török csapat pedig visszavágott a tavalyi csoportkörben elszenvedett 2-1-es vereségért.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese, mely kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, még a lettekkel és a hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

Eredmény:
A-csoport, 2. forduló:
Törökország–Magyarország 2–1
-----------------------------
Zeynep Sönmez–Gálfi Dalma 6:3, 6:4
Ipek Öz–Bondár Anna 6:4, 4:6, 5:7
Berfu Cengiz, Ipek Öz–Bondár Anna, Gálfi Dalma 6:7 (4-7), 6:4, 6:2

(Forrás: MTI; a fotók forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!