Kézilabda
Porobic Zoé

Tenisz: Továbbjutott a Babos, Jani páros

Publikálva: 2021.07.12 Frissítve: 2021.07.12 Tenisz

A tokiói olimpiára készülő Babos Tímea és Jani Réka bejutott párosban a negyeddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tornán.

A második helyen kiemelt duó a centerpálya hétfői zárómérkőzésén a szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca kettőssel találkozott. Az összmagyar meccs mindössze 52 percig tartott, Babosék csak három gémet vesztettek.

Bevallom, hogy nagyon izgultam, de mindig sok erőt ad a hazai környezet – mondta a pályán Babos Tímea. – Picit belerokkantam lelkileg az elmúlt hónapokba, de most csodálatos, hogy buborék helyett a saját ágyamban alhatok, magyar szót hallok a lelátókról, és itt lehetnek a hozzátartozóim. A wimbledoni centerpálya sem tud annyi energiát adni, mint ez a pálya, és sosem gondoltam volna, hogy ennyi sikert érek el, amikor 2010-ben először játszottam itt – tette hozzá könnyeivel küszködve a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok.

Jani Réka kifejtette, örül, hogy párossal kezdett Budapesten, mert így ráhangolódhatott a keddi egyes meccsére.

Sok trükkös megoldást és háromórás csatát ígérek holnapra – mondta nevetve.

Drahota-Szabó Dorka és a 15 éves Udvardy Luca közölte, óriási élmény és nagy megtiszteltetés volt az olimpikonok ellen játszani a centerpályán.

Eredmények
Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):

Babos Tímea, Jani Réka (2.)–Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca 6:1, 6:2

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!