Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: tovább menetel Tóth Amarissa és Szabanin Natália

Publikálva: 2021.12.03 Frissítve: 2021.12.03 Tenisz

Az MTK Budapest ifjú teniszezői közül Tóth Amarissa és Szabanin Natália is sikeres napot zárt.

Klubunk fiatal teniszezői közül a 18 esztendős Tóth Amarissa a törökországi Antalyában zajló W15-ös ITF-verseny negyeddöntőjében találkozott a világranglistán nála több mint 400 hellyel előrébb álló Polina Kugyermetovával, akit ennek ellenére rendkívül simán múlt felül. A mérkőzés első szettjében a magyar lány kétszer is brékelte ellenfelét, akinek azonban lehetősége sem volt Amarissa szervájának elvételére, így sportolónk 6:2-re megnyerte a játszmát. A második szett még az elsőnél is simábban alakult, ebben Amarissa már játékot sem engedélyezett a versenyen másodikként kiemelt ellenfelének, így kereken egy óra játék után bejutott a torna elődöntőjébe.

Fiatal teniszezőnknek nem volt sok ideje pihenni, hiszen a párosok mezőnyében is pályára kellett lépnie az orosz Szenia Laszkutyova oldalán, akivel szintén nem hibázott: a Csurovics, Iszajeva kettős múlták felül 6:1, 6:3-ra.

Az Amarissával egyidős Szabanin Natália Portugáliában zajló 15 ezres fedettpályás viadalon a török Aksuval csapott össze, akivel hosszabb mérkőzést vívott, mint Amarissa két korábbi meccse együttvéve. A közel kétórás találkozón az első szett során Nati a játék minden elemében ellenfele fölé kerekedett, eggyel több brékjének köszönhetően pedig a játszmát is megnyerte (6:3). Aksu vissza tudott jönni a mérkőzésbe, és egyenlített (6:2), a döntő játszmában azonban újra az MTK-s lány akarata érvényesült, és kilenc bréklabdájából kettőt kihasználva befejezte az összecsapást (6:4), így ő is készülhet az elődöntőre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!