Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Tenisz: Szabanin és Lukács is tornát nyert párosban

Publikálva: 2021.05.22 Frissítve: 2021.05.22 Tenisz

Női teniszezőink közül ketten is trófeával zárták a hetet.

Az MTK Budapest teniszezői közül hárman is pályára léptek szombaton. Piros Zsombor és Szabanin Natália a horvátországi Sibenikben, míg Lukács Vanda a görögországi Heraklionban szerepelt.

A 17 éves Szabanin Natália kezdte a napot a hazai pályán játszó Marcinkóval az oldalán a párosok döntőjében. Az MTK érintettségű kettősnek az orosz Asztakova-Makarova duó volt az ellenfele a fináléban. Az első szettet brékek sora tarkította, végül ötször vették el egymás szerváját a résztvevők, a legfontosabb pillanatokban azonban Szabaninék koncentráltak jobban, így 6:4-re az övék lett a nyitójátszma. A második etapban csupán egyetlen brék elegendő volt a magyar-horvát párosnak, minek köszönhetően egy óra nyolc perc alatt magabiztos győzelemmel fejezték be a mérkőzést, és diadalmaskodtak a viadalon.

Azonban nem Szabanin volt az egyetlen, aki kék-fehér színekben versenyezve tornát nyert a héten. Lukács Vanda az olasz partnerével Delai-val alkotott remek egységet Görögországban. A szombati döntőben Heraklionban Lukácsék kiváló játékkal 6:2, 6:2-re verték Seibold és Vasilescu párosát.

A nap egyetlen MTK-s férfi szereplőjeként, Piros Zsombor ragadott teniszütőt Sibenikben. A 21 éves játékos az elődöntőben két játszmában maradt alul az argentin Hernan Casanovával szemben.

Szabanin Natália, Petra Marcinko (horvát)–Darija Asztakova (orosz), Jekatyerina Makarova (orosz) 6:4, 6:3
Lukács Vanda, Melania Delai (olasz)–Emily Seibold (német), Arina Vasilecu (román) 6:2, 6:2
Piros Zsombor–Hernan Casanova (argentin) 2:6, 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!