Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Piros Zsombor tornagyőztes Tamperében

Publikálva: 2022.07.24 Frissítve: 2022.07.24 Tenisz

Fiatal játékosunk három játszmában verte francia ellenfelét a finnországi Challenger-torna döntőjében, ezzel pályafutása legnagyobb sikerét ünnepelhette.

Az MTK Budapest 22 éves teniszezője, Piros Zsombor a finnországi Tamperében pályafutása harmadik döntőjét játszhatta Challenger-tornán. Tavaly novemberben kikapott a holland Griekspoortól Pozsonyban, míg idén áprilisban az ausztrál O'Connell ellen fel kellett adnia találkozót Splitben.

Ennek fényében a világranglista 165. helyén álló Piros nagy elánnal vetette bele magát a francia Harold Mayot (395.) elleni mérkőzésbe, hogy ezúttal megszerezze első tornagyőzelmét ezen a szinten. A magyar fiú rögtön az első játékban brékelt, amelyet újabb kettő követett, ezzel villámgyorsan elhúzott 5:0-ra, majd végül 6:2-re megnyerte a nyitószettet.

A második játszma viszont korántsem alakult ilyen jól a magyar fiúnak. Bár 1:2-ig még tartotta a lépést francia riválisával, ez követően kétszer is elbukta a szervagémét, és 5:1-es hátrányban találta magát. Mayot 6:1-gyel kiegyenlített.

Az első két felvonástól eltérően a harmadikban fej fej mellett haladtak a játékosok, 2:2 után Zsombi ugyan elvesztette az adogatását (2:3), azonban a következő gémben vissza is vette hátrányát (3:3). A végjátékban Piros bírta jobban idegekkel, és 6:4-gyel lezárta az 1 óra 47 percig tartó meccset.

Piros Zsombor ezzel első Challenger-tornagyőzelmét ünnepelhette, illetve profi karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el.

ATP CHALLENGER-TORNA, TAMPERE (FINNORSZÁG)
DÖNTŐ:
Piros Zsombor (ötödik kiemelt)–Harold Mayot (francia, selejtezős) 6:2, 1:6, 6:4

(A képek forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!