Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Piros Zsombor sikeres rajtja a főtáblán

Publikálva: 2022.03.15 Frissítve: 2022.03.15 Tenisz

Klubunk kiválósága a szlovák Andrej Martin ellen lépett salakra az olaszországi Challanger-tornán.

Piros Zsombor a legjobb tizenhat közé jutott az olaszországi Rosato Degli Abruzzi Challanger-tornán. Március 15-én ‒ 10:00 órától ‒ kezdte meg szereplését a salakpályás versenyen. Ellenfele Andrej Martin, az ATP-világranglista 127. pozíciójáról, míg Zsomi a 240. helyről nézett elébe a találkozónak.

Az első játszmában 2:2-ig fej-fej mellett haladt a két fél, majd a szlovák szerzett 5:3-as előnyt. 5:4-re felzárkózott ugyan teniszezőnk, de a szettgyőzelmet jelentő etapot ellenfele nyerte, így negyvenhét perc játékot követően 1-0-ás előnyben volt Andrej Martin.

A második etap kezdetén hasonlóan szoros küzdelem folyt a pályán, mint az elsőben. 3:1-nél azonban Zsomi vette át a mérkőzés irányítását, melyet megőrzött egészen 5:3-ig, ahol csupán egyetlen győzelem választotta el őt az egyenlítéstől. Végül 6:3-as sikerrel zárta az etapot, így 1-1 volt a találkozó állása.

A harmadik szett kiélezett harcot hozott a döntő etap győzelméért. 5:4-nél sajnos a szlovák teniszezőnél volt a fór, ám Zsomi nemhogy egalizált, de átvette a vezetést és győzedelmeskedett is.

Klubunk kiválósága nagyot harcolt, méltó ellenfele volt a világranglistán több mint száz hellyel előtte álló ellenfelének, és ez meg is hozta számára a sikert, 2-1-re nyerte a találkozót.

Roseto degli Abruzzi 2 Challanger-torna, első forduló

Martin A. (szlovák)‒ Piros Zsombor 6:4, 3:6, 5:7

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!