Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Piros és Jani is kikapott a főtábláért a Roland Garroson, Babos negyeddöntős Rómában

Publikálva: 2022.05.19 Frissítve: 2022.05.19 Tenisz

Piros Zsombor három, Jani Réka két játszmában szenvedett vereséget esélyesebb ellenfelével szemben a párizsi Grand Slam-torna selejtezőjének utolsó fordulójában. Eközben Babos Tímea bejutott a legjobb nyolc közé a római ITF-tornán

Csütörtök délelőtt az MTK Budapest két teniszezője is a főtáblás szereplés kiharcolásáért léphetett pályára a Roland Garros salakján.

A férfiak mezőnyében Piros Zsombor (ATP, 189.) a portugál Nuno Borgessel (126.) találkozott a selejtező harmadik körében. Klubunk kiválósága kezdett jobban: az elején kétszer is elvette ellenfele szerváját, bár eközben egyszer a sajátját is elbukta (3:1). Végül sikerült megőrizni a brékelőnyét a végéig, és 6:3-al lezárta a nyitószettet.

A második játszma kezdetén fej fej mellett haladtak a felek (2:3), majd sajnos Zsombi volt az első, aki elvesztette az adogatójátékát (2:4), ezután a portugál – újabb brékkel – 6:2-vel egyenlített. A döntő etapban Borges már végérvényesen átvette az irányítást, Piros hamar hátrányba került (1:3), és bár a magyar fiúnak is adódott fogadóesélye a harmadikban, végül 6:1-re elbukta ezt a felvonást, és 1 óra 45 perc után kikapott a selejtezőben. Azonban abban még reménykedhet, hogy szerencsés vesztesként még is ott lehet a 128-as főtáblán. Zsombi első alkalommal játszott a felnőttek között a Roland Garroson, így már az is remek teljesítmény, hogy idáig eljutott.

Eközben a nők versenyében Jani Réka (WTA, 128.) küzdött – hasonlóan – a főtábláért a szerb Alekszandra Krunics (117.) ellen. A magyar lány szintén először szerepelt a Roland Garros kvalifikációjának utolsó fordulójában.

Brékek sorával rajtolt a mérkőzés: az első négy gémet egyaránt a fogadó nyerte (2:2). Ám ezt követően mindkét játékos stabilan hozta a szerváját egészen a játszma végjátékáig. Ekkor 5:6-os állásnál Jani remegett meg adogatóként, emiatt 7:5-ös hátrányban találta magát.

Majd a második szettben sajnos már az elején nem tudta tartani a lépést Kruniccsal (0:3), ez végül végzetesnek is bizonyult: a szerb 1 óra 29 perc után 6:2-vel behúzta a találkozót, így Jani Rékának sem jött össze a főtábla Páriszban.

Amíg Piros és Jani a francia, Babos Tímea (WTA, 263.) az olasz fővárosban lépett pályára az ott zajló W60-as ITF-tornán. Timi az amerikai Jessi Anneyvel (526.) mérkőzött meg a római nyolcaddöntőben.

Abszolút hullámzóan alakult az első játszma: Babos elbukta az első szervagémét (0:2), majd kétszer is brékelte riválisát, és fordított (3:2), viszont ekkor nem tudta megtartani vezetését (3:3). Majd a szett végén az MTK Budapest játékosa bírta jobban idegekkel, 5:5-nél brékelt, és előnybe került (7:5). A második szett kezdetekor Timi megint rosszul rajtolt adogatóként, de ekkor is villámgyorsan visszavette a bréket (2:3). Ezt követően több brék már nem született, így a tiebreakben végződött a játszma, amelyet végül 7-4-re Anney nyert meg (6:7).

Ahogyan az első kettőben, úgy a döntő játékrészben is Timi azonnal elbukta a szerváját, de ezúttal is visszavette azt egyből. Egyik teniszező sem adogatott jól a harmadik szettben: összesen hétszer brékelték egymást, ugyanakkor ebből négy alkalommal Babosnak sikerült mindez, minek köszönhetően végül 6:4-re diadalmaskodott, és lezárta a 3 óra 2 percig tartó összecsapást.

Roland Garros selejtező, elődöntő
Piros Zsombor–Nuno Borges (portugál, 20. kiemelt) 6:3, 2:6, 1:6
Jani Réka (20. kiemelt)–Alekszandra Krunics (szerb, 13. kiemelt) 5:7, 2:6

W60 ITF-torna Róma, első forduló
Babos Tímea–Jessie Aney (amerikai) 7:5, 6:7 (4-7), 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!