Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Piros Zsombor kikapott a US Open selejtezőjében

Publikálva: 2022.08.23 Frissítve: 2022.08.23 Tenisz

Klubunk második számú férfi játékosa, Piros Zsombor két játszmában vereséget szenvedett argentin ellenfelétől az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A világranglista 158. helyezettje, Piros Zsombor kedden az argentin Federico Delbonisszal (136.) csapott össze. A 31 éves argentin ugyan január óta nem nyert mérkőzést kemény pályán, de korábban az ATP-rangsor 33. helyén is megfordult, és két salakos ATP-tornát nyert 2014-ben, illetve 2016-ban.

A magyar Davis Kupa-válogatott játékos előzőleg az idei Roland Garroson és Wimbledonban is a főtábla kapujában állt, de rendre kikapott a kvalifikáció harmadik körében.

A keddi első játszmában egy-egy brékkel jutottak el a játékosok a rövidítésig, amelyben Pirosnak 6-3-nál három, majd 7-6-nál és 9-8-nál tovább két szettlabdája volt, de miután ezek egyikét sem tudta kihasználni, a balkezes Delbonis élt a maga harmadik esélyével, és 12-10-re megnyerte a tie-breaket (6:7).

A második felvonás sokkal simábban alakult, az MTK Budapest 22 éves játékosa mindössze 11 labdamenetet tudott megnyerni, így 1 óra 43 perc után mehetett a hálóhoz gratulálni ellenfelének (0:6).

Magyar részről Udvardy Panna (78.) és a szintén MTK-s Jani Réka (134.) próbál még szerencsét a US Open selejtezőjében, míg Bondár Anna (56.), valamint az ugyancsak a kék-fehér színeket képviselő Gálfi Dalma (91.) és Fucsovics Márton (96.) a jövő héten a főtáblán kezd.

US OPEN, FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ, ELSŐ FORDULÓ
Piros Zsombor–Federico Delbonis (argentin, 30. kiemelt) 6:7 (10-12), 0:6

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!