Kézilabda
Dakos Noémi

Tenisz: Piros továbbjutott Tamperében, Gálfi visszalépett Hamburgban

Publikálva: 2022.07.18 Frissítve: 2022.07.18 Tenisz

Piros Zsombor magabiztosan verte meg a svéd Leo Borgot a finnországi Challenger-torna első fordulójában, míg Gálfi Dalma – az elhúzódó sérülése miatt – pihenőt tart a következő hetekben.

Remekült rajtolt az MTK Budapest kiválósága, Piros Zsombor a tamperei Challenger-tornán, ugyanis nagyon meggyőző, kétjátszmás győzelmet aratott a svéd Leo Borg ellen, aki nem más, mint a 11-szeres Grand Slam-bajnok, korábbi klasszis Björn Borg 19 éves fia.

Az ötödik helyen kiemelt magyar játékos ugyan elveszítette az első adogatógémét (0:1), ám ezután hamar játékba lendült, sorozatban négy játék lett az övé, közte két brékkel (4:1). A szett végén még egyszer elvette a szabadkártyás rivális szerváját, így 33 perc után 6:2-re vezetett.

Piros hasonlóan rosszul kezdte a második játszmát is, ugyanúgy elbukta az adogatását, mint az első felvonásban (0:2). Azonban Zsombor cseppet sem ijedt meg ettől, újabb remek szériába fogott: kétszer is brékelte Borgot, a sajátjait pedig simán hozta, ezzel már 5:2-re ő vezetett. Klubunk kiválósága 6:3-mal zárta le az 1 óra 4 percig tartó meccset.

Eközben hétfőn az is kiderült, hogy női éljátékosunk, Gálfi Dalma kisebb sérülése miatt kéthetes pihenőt tart.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint a világranglista 95. helyezettje ezen a héten Hamburgban versenyzett volna, de néhány hete fennálló sérülése miatt visszalépett. Az MTK Budapest teniszezője elmondta, Wimbledonban az első edzésén megnyúlt a térdszalagja, ennek ellenére szinte folyamatosan játszott – írja az MTI.

– Nyilván nem tett jót neki, hogy folyamatosan terheltem, ezért is volt minden meccsen bekötve a térdem. Most megint ránéztek egy ultrahangos vizsgálaton, és sajnos nem javult a helyzet, nagyon meg van vastagodva a szalag a jobb lábamhoz képest, ezért döntöttünk úgy, hogy visszalépek a hamburgi versenytől, így kéthetes regenerációs időszak következik majd – nyilatkozta Gálfi.

Hozzátette, reményei szerint utána feltöltődve, százszázalékos állapotban kezdheti el a kemény pályás időszakot.

Gálfi a közelmúltban Ilkleyben tornát nyert, Contrexeville-ben döntőt játszott, a múlt héten Budapesten viszont az első fordulóban búcsúzott. A 23 éves teniszezőnek ezen a héten nincsenek védendő világranglistapontjai, így jókor jött számára a pihenő.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!