Kézilabda
Török Lilly

Tenisz: Nagy Adrienn párosban döntőt játszik Portugáliában

Publikálva: 2021.04.30 Frissítve: 2021.04.30 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Nagy Adrienn és a dél-koreai Park Szo-Hjun bejutott az Oeirasban zajló 25 ezer dolláros salakpályás ITF-torna páros döntőjébe.

Remekül menetel Portugáliában az MTK Budapest 20 éves teniszezője, Nagy Adrienn, aki a dél-koreai Park Szo-Hjunnal az oldalán bejutott az Oeirasban zajló 25 ezer dolláros salakpályás ITF-torna döntőjébe.

Adrienn két hete a törökországi Antalyában nyert párosban 15 ezres versenyt, akkor az izraeli Shavit Kimchi társaként. Most azzal a 18 éves Parkkal szerepel, akivel 2019-ben a junior Roland Garros elődöntőjéig jutott.

A lányok az első körben a japán Hiroko Kuwata és a svájci Nina Stadler kettősét győzték le könnyedén (6:1, 6:2), a csütörtöki negyeddöntőben pedig a torna első kiemeltjét, a georgiai Szofia Sapatova és a brit Emily Webley-Smith alkotta duót búcsúztatták (7:5, 6:1).

Pénteken a norvég Malene Helgo, valamint a svéd Fanny Ostlund várt sportolónkra és ázsiai társára. Az első szettet Adriennék vitték el 6:3-mal, a másodikat az északiak nyerték ugyanilyen arányban, a döntő játszmában azonban megint csak a magyar-koreai kettős bizonyult jobbnak (10:6), és fináléba jutott.

A szombati döntőben az indiai Riya Bathia és a brazil Gabriela Ce lesz Adriennék ellenfele.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!