Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Molnár Kitti megtalálta a siker kulcsát (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.08.06 Frissítve: 2021.08.06 Tenisz

Egyesületünk 15 éves teniszezője Molnár Kitti július utolsó hetén karrierje legnagyobb sikerét elérve, döntőt játszott a horvátországi Stobrecben rendezett J5-ös kategóriájú juniorversenyen. Ennek apropóján készített vele interjút az utanpotlassport.hu.

Az MTK Budapest teniszezője, Molnár Kitti múlt szombaton élete első nemzetközi döntőjét játszhatta a juniorok között Stobrecben. Ugyan a 15 éves játékos a horvátországi viadal fináléját végül két játszmában (6:3, 6:3) elvesztette a kanadai Scarlett Nicholson ellen, azonban a menetelés így is emlékezetesen végződött számára.

– Először játszottam döntőt junior ITF-versenyen, emiatt a meccs előtt kicsit izgultam, illetve az egész hét után fáradtan teniszeztem, nem tudtam a legjobbamat hozni. Az előző napi elődöntőben az első kiemelt horvátot vertem meg két szettben, ott nagyon kijátszottam magam, akkor minden összejött. Sajnos a döntő viszont már nem alakult ilyen ideálisan, de egyáltalán nem vagyok csalódott, mindenképpen szép hetet zártam – nyilatkozta Molnár az Utánpótlássportnak.

Az U16-os magyar bajnok a döntőig vezető úton négy győzelmet aratott, a negyeddöntőben a negyedik kiemelt román Goinát, míg az elődöntőben az első kiemelt horvát Svetacot verte.

– Ami a munkát illeti, az elmúlt időszakban mind a tenisz-, mind az erőnléti edzőmmel alaposan belehúztunk az edzésekbe az MTK-ban, én is jobban odateszem magam, mint korábban. Keményen és koncentráltabban készülök, ez szerencsére kifizetődni látszik – mondta örömtelien Kitti. – Emellett most a családom is elkísért Stobrecbe, és a támogatásuk rengeteget segített.

Az egykoron Veresegyházról indult ígéret igencsak ki volt éhezve már a sikerre.

– Nem tartom magam izgulósnak, viszont a döntőt megelőzően nem voltam nyugodt, már feszülten ébredtem aznap reggel. Szoknom kell még a hasonló téthelyzeteket, a nehéz napokat sem kezelem a legjobban, de az elmúlt hónapokban ebben is előreléptem már. Horvátországban a legjobb nyolc közé jutás tűztem ki célul, ezek után abszolút boldogan zártam a tornát. Idén eddig nem igazán akartak jönni a nemzetközi sikerek, éppen ezért még jobban örültem, hogy végre le tudtam tenni valamit az asztalra, bebizonyíthattam csapatomnak is, hogy mire vagyok képes. Remélhetőleg, ez most áttörést jelent, és jó darabig kitart ez a forma.

Kitti ezen a héten már az ausztriai Welsben szerepel az eggyel magasabb kategóriájú, J4-es besorolású viadalon. Ezúttal a keményebb mezőnyben is jól szerepelt, két magabiztos győzelem után végül a legjobb nyolc között búcsúzott.

(A képek forrása: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!