Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: könnyedén verte a dánokat a magyar válogatott, Jani Réka is győzött (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.04.13 Frissítve: 2022.04.13 Tenisz

Jani Réka alig több mint háromnegyed óra alatt nyerte meg a meccsét; a magyar válogatott 3–0-ra verte Dániát a Billie Jean King-kupa második mérkőzésén.

A keddi, Törökország elleni 2–1-es siker után szerdán is pályára lépett a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-kupán. Az MTK-s játékosok közül Gálfi Dalmát és Jani Rékát is a soraiban tudó csapat a dán együttes ellen mérette meg magát, az első mérkőzésen pedig egyesben Jani csapott össze a mindössze 16 esztendős Rebecca Munk Mortensennel.

A meccs az előzetes esélyeknek megfelelően alakult, Réka érvényesíteni tudta a papírformát, nem adott esélyt riválisának. Az első szettben egy játékot sem veszített, majd a második játszmában is hamar elhúzott 3:0-ra. Ekkor meglepetésre Munk tudott brékelni, ez azonban nem zavarta meg az MTK-s teniszezőt, és a következő három gémet megnyerve alig több mint háromnegyed óra játék után a mérkőzést is behúzta, így 1–0-s előnyhöz juttatta a magyar csapatot a párharcban.

Jani összecsapását Udvardy Pannáé követte, aki hasonlóan könnyedén győzte le Sofia Nami Samavatit (6:1, 6:2). Végül a párosok találkozóján is a magyarok örülhettek: a Bondár Anna, Tóth Amarissa duó a Samavati, Svendsen összeállítást verte két szettben (6:2, 6:4), így a lányok a második nap után két győzelemmel állnak, és készülhetnek a csütörtöki, szerbek elleni meccsekre.

Billie Jean King-Kupa, I-es csoport, 2. forduló:

Magyarország–Dánia 3–0

Jani Réka–Rebecca Munk Mortensen 6:0, 6:1

Udvardy Panna–Sofia Nami Samavati 6:1, 6:2

Bondár Anna, Tóth Amarissa–Sofia Nami Samavati, Johanne Christine Svendsen 6:2, 6:4

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!