Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Kincses Kolos egyesben, Molnár Kitti párosban nyert a dunakeszi junior ITF-tornán

Publikálva: 2023.05.16 Frissítve: 2023.05.15 Tenisz

Kincses Kolos – egyesben – pályafutása első junior ITF-tornagyőzelmét aratta a dunakeszi, negyedik kategóriás viadalon, míg párosban a döntőig jutott. Másik fiatal reménységünk, Molnár Kitti párosban – Bíró Melinda oldalán – szintén nem állt meg a végső sikerig.

Három versenyszámban is magyar siker született a Dunakeszin rendezett, negyedik kategóriás, junior ITF-tenisztornán – számolt be a hazai szövetség.

A magyar győzelmekből pedig Kincses Kolos és Molnár Kitti révén az MTK Budapest fiataljai is alaposan kivették a részüket. A fiúk között a 16 éves Kincses, sorozatban harmadik versenyén sem talált legyőzőre: a budapesti és barcelonai U16-os nemzetközi tornát követően most megszerezte első tornagyőzelemét az ITF-versenysorozatában is. A hatodik kiemelt magyar ígéret az első fordulóban szetthátrányból állt fel, majd mindezt az elődöntőben is megtette, s végül a tornagyőzelemért Hornung Gábor ellen is nyerni tudott, 6:1, 6:3-ra.

A duplázás Kolosnak végül nem sikerült, a páros versenyszámban ugyanis a szlovák Simon Norman párjaként a fináléban 6:4, 6:4-re kikapott a Bakonyi Dávid, Jilly Ádám kettőstől.

A lányok egyes mezőnyében nem jutott magyar a négy közé, Molnár Kitti (16) és Bak-Szabó Norina (15) is a negyeddöntőben búcsúzott. Ugyanakkor párosban, Molnár és Bíró Melinda duója diadalmaskodni tudott, miután első kiemeltként nem vesztett szettet a tornán. A döntőben Kittiék 6:1, 6:1-re verték a Emma Dvorackova, Ela Zimanyi cseh kettőst. Molnár Kitti ezzel második páros trófeáját szerezte meg a 2023-as szezonban.

(Forrás: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!