Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Jani Réka és Gálfi Dalma továbbjutott, Babos Tímea kiesett

Publikálva: 2021.10.27 Frissítve: 2021.10.27 Tenisz

Klubunk legjobb női játékosai közül Jani Réka és Gálfi Dalma is győzött Spanyolországban, míg Babos Tímea búcsúzott Franciaországban.

Az MTK Budapest női teniszezői közül először a világranglista 178. helyén álló Jani Réka lépett pályára a Barcelona közelében található Les Franqueses del Vallés-i, 80 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ITF-tornán. Az első fordulóban a nyolcadik helyen kiemelt Jani, remek játékkal 1 óra 28 perc alatt verte két játszmában (6:4, 6:3) az orosz Irina Hromacsevát. A következő körben a spanyol Andrea Lazaro Garcia lesz az ellenfele.

Ugyanezen a tornán, az ötödik kiemelt Gálfi Dalma is sikerrel vette az első akadályt, még ha nehezen is indult a találkozója a selejtezős, spanyol Celia Cervino Ruiz ellen. A legmagasabban jegyzett magyar leány, (WTA 125.) ugyan 6:3-ra elbukta az első szettet, és a másodikban is többször brékhátrányba került, ám nagy csatában végül behúzta a játszmát 6:4-re, míg a harmadikra már abszolút átvette az irányítást, és a hazai környezetben szereplő riválisa ebben az etapban már egyszer sem tudta hozni az adogatójátékát, Dalma 6:1-es szettel zárta le a meccset. A második fordulóban az orosz, Anasztaszija Tyihonova vár játékosunkra.

Eközben viszont Babos Tímea sajnos rögtön az első meccsén vereséget szenvedett a Poitiers-ben zajló 80 ezres ITF-viadalon. Babost a világranglista 452. helyén álló francia Audrey Albie – meglepetésre – két szettben búcsúztatta.

Végeredmények:
W80-as ITF-torna, Les Franqueses del Vallés, Spanyolország:
Jani Réka–Irina Hromacseva (orosz) 6:4, 6:3
Gálfi Dalma–Celia Cervino Ruiz (spanyol) 3:6, 6:4, 6:1

W80-as ITF-torna, első forduló, Poitiers, Franciaország:
Babos Tímea–Audrey Albie (francia) 1:6, 6:7 (4-7)

(A képek forrása: MTSZ, AFP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!