Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Jani Réka egyre közelebb karrierje legjobb helyezéséhez (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.03.02 Frissítve: 2022.03.02 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka jelenleg a 151. helyen áll a világranglistán.

Idén már tizenkét meccset nyert egyéniben, és múlt héten megszerezte idei első, egyben karrierje huszonnegyedik ITF tornagyőzelmét. Az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka 2022-ben jó formát mutat, hiszen a törökországi Antalyában rendezett 25 ezresen szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt és a döntőben a korábbi top 50-es kínai Vang Ja-fan-t múlta felül.



– Összességében azért nehéz volt ez a hét, kedden játszottam az első meccsem, és utána annyi eső esett, hogy három napig szinte edzeni sem tudtam. Boldog vagyok, hogy ilyen jól alakult ez a torna, sikerült taktikusan játszanom és a teniszem legjobbját nyújtani – kezdte az elmúlt napok értékelését Jani Réka. A WTA-világranglista 151. helyén álló magyar sportoló szombaton és vasárnap is két-két meccset játszott az esőzések okozta csúszás miatt, de nagyon magabiztosan, szinte hibátlan játékkal nyerte meg mind a négy mérkőzését.

Jani pályafutásának legjobb helyezése a 147. pozíció volt, melyet 2012 júniusában ért el. Jelenleg ettől négy helyre van, és mivel márciusban mindösszesen kilenc megvédendő pontja van, esetleges jó szerepléssel sokat léphet előre a világranglistán, ami a májusi Roland Garrost tekintve sem lenne utolsó szempont.

– Jövő héten az Egyesült Államok felé veszem az irányt, és remélem lesz esélyem beférni az Indian Wells-i torna selejtezőjébe. Erős mezőnyről van szó, hiszen gyakorlatilag az ötödik Grand Slam-versenyként tartják számon a kaliforniai viadalt, ám jóval szűkebb táblával, mint amilyen a GS-eken lenni szokott. Ha nem sikerült a kvalifikáció mezőnyébe bekerülni, akkor Mexikóban játszom 60 ezres versenyen, utána két ITF és egy WTA torna van tervben Kolumbiában – árulta el terveit Jani.

Forrás: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!