Karate
Sterck Laura

Tenisz: így módosította a Roland Garros a világranglistát

Publikálva: 2023.06.12 Frissítve: 2023.06.12 Tenisz

Összességében kék-fehér versenyzőink számára nem sok pozitív változás történt.

Novak Djokovics ismét az élre állt a férfi teniszezők világranglistáján, miután vasárnap, a Roland Garroson elhódította – rekordot jelentő – 23. Grand Slam-trófeáját. A 36 éves szerb játékos az első férfi, aki mind a négy GS-tornát megnyerte legalább háromszor. A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó, majd Djokovicstól vereséget szenvedő Fucsovics Márton három pozíciót rontva a két héttel korábbihoz képest a 86. helyen áll a legfrissebb rangsorban.

A top 200-ban rajta kívül még klubunkból Piros Zsombor a 123. - két helyet javított. Djokovics mögött a spanyol Carlos Alcaraz a második, az orosz Danyiil Medvegyev pedig a harmadik.

A nőknél is a párizsi bajnok vezet, a lengyel Iga Swiatek mögött a fehérorosz Arina Szabalenka a második, a kazah Jelena Ribakina a harmadik. A döntős cseh Karolina Muchova 27 helyet előrelépve a 16.


A magyarok közül Udvardy Panna áll a legjobb pozícióban. A 24 éves játékos a spanyolországi La Bisbal d'Empordában rendezett salakpályás challenger-viadalon a döntőig menetelt, ennek köszönhetően 12 helyet javított és jelenleg a 85. helyen áll. Gálfi Dalma maradt a 98., míg Bondár Anna egy helyet rontva a 105. Jani Réka jelenleg a 158.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!