Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: háromból három siker lehetett volna topjátékosainknál

Publikálva: 2023.07.07 Frissítve: 2023.07.07 Tenisz

Gálfi Dalma és Fucsovics Márton Wimbledonban, Piros Zsombor pedig Németországban szállt harcba a továbbjutásért.

Gálfi Dalma három szettben legyőzte a cseh Linda Noskovát a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában, csütörtökön. A füvespályás Grand Slam-torna első körében a világranglista 126. helyezett Dalma elveszítette az első játszmát, pedig a rövidítésben volt egy szettlabdája. A folytatás sokkal jobban sikerült számára, ugyanis két 6:2-es játszmával fordítani tudott.

Gálfi 14 ászt szervált az 1 óra 56 perces mérkőzésen. Sportolónk ezzel három szettben legyőzte a cseh Linda Noskovát a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. Teniszezőnk második alkalommal szerepel a főtáblán Wimbledonban, tavaly a második fordulóban búcsúzott. Dalmának az idei második körben a német Jule Niemeier ellen kell megküzdenie.

Piros Zsombor a Karlsruhéban zajló Challenger-torna nyolcaddöntőjében a hazai Tim Handellel találkozott. A német az első szettben megizzasztotta Zsombit, hiszen rövidítésben tudott csak győzni – 7:6-ra –, ám a második szett már könnyebben alakult, 6:3-ra nyert. Zsombi ezzel már ott van a torna negyeddöntőjében, ahol a brazil Thiago Seyboth Wild ellen kell megharcolnia pénteken.

Fucsovics Márton Wimbledon első körében 3-0-s sikert aratott a holland Tallon Griekspoor ellen, a második fordulóban pedig az amerikai Marcos Giron várt rá. A világranglistán a 65. helyezett ellenféllel szemben az első szett nagyon szorosan alakult, végül Marci 7:6-ra behúzta. A második felvonásban 4:1-es előnyre tett szert teniszezőnk, végül 6:3-ra nyert. A harmadik szettet az amerikai hozta 6:4-re, ám a negyedik szettre már nem került sor, mert a székbíró sötétedés miatt beszüntette a párharcot, de a közvetítés grafikáján már az esőt jelölték meg, mint a megszakítás okát. Pénteken folytatják a felek a meccset. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!