Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Gálfiék nyertek, Jani kikapott Franciaországban

Publikálva: 2021.07.07 Frissítve: 2021.07.07 Tenisz

Fucsovics Márton mellett klubunk két másik teniszezője is pályára lépett a szerdai napon: Gálfi Dalma párosban továbbjutott, míg Jani Réka egyesben kikapott a Contrexeville-ben zajló ITF-tornán.

Az MTK Budapest teniszezői közül nemcsak a Wimbledonban érdekelt Fucsovics Márton, hanem két játékosunk, Gálfi Dalma és Jani Réka is pályára lépett, mindketten a Contrexeville-ben zajló salakos ITF-tornán.

Párosban Gálfi a belga Kimberley Zimmermann oldalán mérkőzött meg a legjobb nyolc között a Sztrahova, Szelehmetyeva (ukrán-orosz) duóval. Az első szett nem indult jól a magyar-belga ósszeállítás számára, rögtön brékhátrányba kerültek, ettől kezdve viszont az történt a pályán, amit ők akartak: az első játszmában kétszer is elvették ellenfelük adogatását, így bő fél óra játék után 6:3 állt az eredményjelzőn, a javukra. A folytatásban még nagyobb fokozatra kapcsoltak, adogatóként alig veszítettek pontot, fogadóként pedig mindössze egy nyert gémet engedtek vetélytársaiknak; kevesebb mint egy óra játék után 6:3, 6:1-re behúzták a találkozót, és továbbmentek az elődöntőbe.

Jani Réka számára nem indult jól az Elsa Jacquemot elleni összecsapás: kétszer is elveszítette adogatójátékát, így 6:3-ra elveszítette az első szettet. A második játszma nem a megbízható szervagémekről szólt, mindkét teniszező négy alkalommal tudott ebben a szakaszban brékelni, így jutottak el a rövidítésig; a tie-breakben Jani volt a biztosabb kezű, így döntő szettre került sor. Ott folytatódott a adogatók bizonytalansága, amiből végül a francia jött ki jobban, így Réka nem tudott továbbmenni az első fordulóból.

Végeredmények:

Gálfi Dalma, Kimberley Zimmermann (magyar, belga) – Valerija Sztrahova, Okszana Szelehmetyeva (ukrán, orosz) 6:3, 6:1

Jani Réka (magyar) – Elsa Jacquemot (francia) 2:6, 7:6 (7–4), 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!