Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Gálfi főtáblás Miamiban, Piros kikapott Zadarban

Publikálva: 2022.03.22 Frissítve: 2022.03.22 Tenisz

Klubunk két teniszezője is pályára lépett kedden: Gálfi Dalma győzelmével főtáblára jutott a miami WTA-tornán, míg Piros Zsombor kikapott a zadari Challenger-verseny első fordulójában.

Klubunk két teniszezője is pályára lépett kedden: Gálfi Dalma győzelmével főtáblára jutott a miami WTA-tornán, míg Piros Zsombor kikapott a zadari Challenger-verseny első fordulójában.

Az MTK Budapest teniszezői közül Piros Zsombor kezdte meg a keddi szereplést, aki a horvátországi Zadarban rendezett salakpályás Challenger-tornán állt rajthoz. Az első körben a világranglista 208. helyén álló Lorenzo Giustino ellen kellett megméretnie magát, aki mindössze 19 pozícióval előzi meg a magyar fiatalt; a mérkőzés ennek megfelelően rendkívül szorosan alakult.

Az olasz versenyző sikeres adogatójátékkal kezdte az összecsapást, ezután viszont sorozatban négy brék következett: Piros mindkét alkalommal tudott válaszolni Giustinónak. Ezt követően egészen 5:4-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Zsombor szerválhatott a szettben maradásért; a játékot nem sikerült megnyernie, ellenfele három bréklabdáról nem hibázott, 6:4-re nyert. A második játszmában 3:3 után történt gyors brékcsere, utána pedig 6:5-ös vezetésnél jutott el ismét fogadóelőnyig Piros, aki ki is használta azt, 7:5-tel egyenlített. Jól indult magyar szemszögből a harmadik szett is, teniszezőnk hamar brékelőnybe került, ám azt sajnos nem sokáig sikerült megőriznie. A játékosok magabiztosan jutottak el 5:5-ig, ekkor Zsombornak esélye volt ellenfele szervájának elvételére, ami végül nem sikerült. Fordítva viszont igen: Piros a tie-breakért adogatott, ám Giustino kétszer is meccslabdához jutott, amiből a másodikat ki tudta használni, 7:5-re nyerte meg a döntő szettet.

Kora este Gálfi Dalmán volt a sor, aki a Miamiban zajló WTA-torna selejtezőjének döntőjében nézett farkasszemet az amerikai Christina McHale-el. A világranglista alapján a magyar játékos volt a mérkőzés esélyese (Gálfi: 107., McHale:163.), amely végül – Piroséhoz hasonlóan – három szettbe torkollott.

Jól kezdődött a meccs számunkra, Gálfi rögtön brékelni tudott, ám ezután nem a szánk íze szerint alakult a szett: McHale egymás után kétszer is el tudta venni Dalma adogatását, míg ő a sajátjainál nem hibázott, így 5:2-es hátrányban játékosunk a szettben maradásért szervált – sikertelenül. A második játszmában feljavult Gálfi adogatójátéka, a fogadóként megnyert első játékból szerzett előnyt a szett végéig megőrizte – az amerikai egyszer sem jutott el bréklabdáig, így következhetett a döntő szett. Hogy ne törjön meg a sorminta, arról Dalma a harmadik játszmában is gondoskodott: rögtön az első játék során brékelőnybe került. A szervajátéka ezután is magabiztos volt, az előnyét pedig egy újabb fogadójáték megnyerésével tovább növelte; 5:2-nél már a győzelemért adogathatott, amit négy bréklabda hárítása után sikerült megszereznie, így készülhet a főtáblás mérkőzésére.

WTA-torna, Miami (kemény pálya), selejtező, döntő:
Gálfi Dalma–Christina McHale (amerikai) 2:6, 6:4, 6:2

Challenger-torna, Zadar (salak pálya), első kör:
Lorenzo Giustino (olasz)–Piros Zsombor 6:4, 5:7, 7:5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!