Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi és Babos is sikerrel vette a szerdai akadályokat

Publikálva: 2022.04.06 Frissítve: 2022.04.06 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül - szerdán - Gálfi Dalma sikerrel vette a portugáliai W80-as torna első körét, míg Babos Tímea egyesben és párosban is győzelemnek örülhetett Dél-Afrikában.

Sikeres napot tudhat maga mögött az MTK Budapest két teniszezője, Gálfi Dalma és Babos Tímea. Mindkét játékos pályára lépett szerdán: a világranglistán első alkalommal a top 100-ba kerülő Gálfi Portugáliában kezdett győzelemmel, míg Babos Tímea egyesben és párosban is nyert Dél-Afrikában.

A portugáliai Oeirasban szerdán kezdte meg a szereplést a W80-as ITF-torna első körében a világranglista 97. helyén álló Gálfi Dalma, aki a mérkőzés esélyeseként léphetett pályára Justina Mikulskyte ellen. A WTA-ranglistán közel kétszáz helyezés választja el a két játékost egymástól, ennek ellenére kifejezetten szorosan alakult az első szett: fordulatos gémek után mindketten háromszor tudtak brékelni. Dalmának 5:4-nél szettlabdája volt, ám nem tudott élni vele, nem sokkal később pedig következhetett a rövidítés. A tie-breakben Gálfi és Mikulskyte is közel állt a játszma megnyeréséhez, végül a magyar teniszező örülhetett. A második szett szerencsére közel sem alakult olyan szorosan, mint az első: Dalma háromszor is brékelni tudott, míg a saját adogatásait egytől egyig hozta, így gyorsan lezárta az összecsapást, a legjobb tizenhat között a horvát Petra Marcinkóval fog találkozni.

Babos Tímeára két mérkőzés is várt szerdán a pretoriai W25-ös ITF-tornán: először egyesben Ajukava Manával nézett farkasszemet. A japán versenyző nem okozott gondot Timinek, aki hatékonyan szervált, mellette fogadóként is eredményes volt; az első szettben kétszer, a másodikban egyszer brékelte ellenfelét, így nyert és bejutott az esemény nyolcaddöntőjébe. Párosban a legjobb tizenhat között a Curovics, Laboutkova összeállítás ellen lépett pályára Valerija Szavinyih oldalán. Alig több mint egy óra kellett a magyar-orosz duónak, hogy kvalifikálja magát a negyeddöntőbe: Babosék két szettben, magabiztosan nyertek.

W80-as ITF-torna, salakpálya (Oeiras, Portugália):
Gálfi Dalma–Justina Mikulskyte (litván) 7:6 (11–9), 6:0

W25-ös ITF-torna, keménypálya (Pretoria, Dél-Afrika):
Babos Tímea–Ajukava Mana (japán) 6:2, 6:4
Babos Tímea, Valerija Szavinyih (orosz)–Tamara Curovics (szerb), Aneta Laboutkova (cseh) 6:2, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!