Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Gálfi döntős Franciaországban, Szabanin és Tóth kikapott Budapesten

Publikálva: 2021.07.10 Frissítve: 2021.07.10 Tenisz

Szombaton az MTK Budapest női teniszezői közül Gálfi Dalma döntőbe jutott Franciaországban, Szabanin Natália és Tóth Amarissa viszont kikapott a budapesti WTA-tornán.

Három női játékosunk is pályára lépett a szombaton. Gálfi Dalma remekül menetelve jutott a legjobb négy közé a Contrexeville-ben rendezett ITF-tornán, ahol a francia Amandine Hesse várt a világranglistán 205. sportolóra.

Az első játszma fordulatosan alakult, hiszen rögtön az elején először Dalma értékesítette a brékpontját, majd Hesse tudott előnybe kerülni, miután sorozatban négy játékot nyert meg. Gálfi ennek ellenére nem zuhant össze, visszavette az előnyt. A szett tizenegyedik és tizenkettedik játékát is a fogadó nyerte meg nagy izgalmak közepette, így jöhetett a rövidítés; ott Dalma biztos kézzel teniszezett, mindössze három pontot engedélyezett ellenfelének, így ő örülhetett az egy és negyedórás játszma végén.

A második szett remekül indult az MTK-s teniszező számára, hamar 4:0-s előnyre tett szert, ahonnan – bár egyszer ő is brékelt – Hesse már nem tudott visszajönni, így Gálfi várhatja a döntőben a Kalinyina–Zseng összecsapás győztesét.

Dalmán kívül Szabanin Natália és Tóth Amarissa is pályára lépett, akik szabadkártyásokként belekóstolhattak a WTA-tornák hangulatába, ráadásul hazai pályán, a Budapesten rendezett Hungarian Grand Prix keretein belül. Előbbi a verseny hetedik kiemeltjével, Tereza Mrdezával, utóbbi pedig a hatodik Julia Grabherrel nézhetett farkasszemet. Bár mindkét fiatal két szettben szenvedett vereséget, egyaránt megmutatták, hogy a magasabb szinteken is lehet velük számolni a jövőben.

Végeredmények:

ITF W100 Contrexeville:

Gálfi Dalma – Amandine Hesse (francia) 7:6 (7–3), 6:4

WTA Hungarian Grand Prix, Budapest:

Szabanin Natália – Tereza Mrdeza (horvát) 2:6, 4:6

Tóth Amarissa – Julia Grabher (osztrák) 3:6, 4:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!