Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi Dalma negyeddöntős Contrexeville-ben

Publikálva: 2021.07.08 Frissítve: 2021.07.08 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma két szettben győzte le a bolgár Elica Kosztovát a franciaországi Contrexeville-ben zajló ITF-torna nyolcaddöntőjében.

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma egy szoros és egy sima szettben győzve jutott a franciaországi Contrexeville-ben zajló 100 ezer dollár összdíjazású, salakpályás ITF-torna negyeddöntőjébe.

A versenyen nyolcadik kiemelt Dalma csütörtök délben a bolgár Elica Kosztova ellen lépett pályára. Az első szettben mindkét játékos hozta az első két adogatójátékát, majd az ötödik játékban a sportolónknak sikerült először brékelnie. Dalma 5:4-es előnyben a játszmáért adogatott, amikor Kosztovának összejött a visszabrékelés, majd a saját szervái után a vezetést is átvette. Dalma viszont nem szerette volna kiengedni a kezéből a szettet, így nullára hozta az adogatójátékát, a rövidítésben pedig 7–2-re bizonyult jobbnak (7:6).

A második játszmában sokkal koncentráltabban szervált a magyar teniszező, majd kétszer is sikerült fogadóként játékot nyernie, így hamar eljutottak a felek Dalma 5–1-es vezetéséig. Ezután Kosztova először jutott el a második szettben bréklabdához, de Dalma hárította azt, majd fordított, és végül a játszmát 30 perc (6:1), a mérkőzést 1 óra 25 perc alatt nyerte meg.

A negyeddöntőbe jutott 22 éves sportolónk a francia Leolia Jeanjean ellen játszik a legjobb nyolc között. Ez talán attól is érdekes, hogy Dalma, csütörtök délután, a párosok mezőnyében – a német Zimmermannal az oldalán – az Albie/Jeanjean kettős ellen lép pályára.

ITF-TORNA, CONTREXEVILLE, SALAK
Gálfi Dalma-Elica Kosztova (bolgár) 7:6 (7–2), 6:1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!