Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Gálfi Dalma nagy csatában búcsúzott, Jani Réka továbbjutott

Publikálva: 2022.04.26 Frissítve: 2022.04.26 Tenisz

Gálfi döntő játszmában esett ki a madridi selejtezőben, míg Jani Réka sikerrel vette az első fordulót Zágrábban.

Klubunk teniszezője, Gálfi Dalma (WTA, 91.) a világranglista 58. helyén álló, horvát Petra Marticcsal találkozott a madridi salakpályás WTA-tenisztorna selejtezőjének elődöntőjében. A két játékos legutóbb a US Open első fordulójában találkozott, akkor Martics bizonyult jobbnak.

Ezúttal 2:2-ig volt szoros az első szett, majd Dalma négy játékot nyert egymás után, így magabiztosan, 6:2-re hozta az első felvonást. A második szettben 3:3 után a horvát lány tudott brékelni, majd jól adogatott, ezzel kiharcolta a döntő játszmát.

Gyors brékváltás következett, de ezután mindkét lány remekül szervált, sokáig bréklabdát sem láthatott a közönség. 6:5-ös Gálfi vezetésnél rövid esőszünet következett, majd Martics hozta adogatását, jöhetett a rövidítés.

A tie-breakben Dalma nyerte az első két pontot, ám ezután Martics hat labdamenetet nyert egymást követően, innen pedig már nem volt visszaút teniszezőnk számára, aki így búcsúzott a versenytől.

Korábban Jani Réka (139.) a zágrábi W60-as ITF-tenisztornán lépett pályára, és simán, 6:3, 6:2-re győzött az osztrák Julia Grabher (155.) ellen, így bekerült a második fordulóba.

WTA 1000 Madrid selejtező, elődöntő
Petra Martics–Gálfi Dalma 2:6, 6:4, 7:6 (3)

W60 ITF-tenisztorna Zágráb, első forduló
Jani Réka–Julia Grabher 6:3, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!