Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Tenisz: Gálfi Dalma kikapott az első körben Monterreyben

Publikálva: 2022.03.02 Frissítve: 2022.03.02 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Gálfi Dalma három szettben kikapott a kínai Vang Csi-angtól a Monterreyben zajló WTA-torna első fordulójában.

Nem tartott sokáig klubunk teniszezőjének, Gálfi Dalmának mexikói főtáblás szereplése, az MTK-s játékos ugyanis – a sikeres selejtezős szereplés után – nem tudott túljutni a monterreyi WTA-torna első körében a világranglista 116. helyén álló Vang Csi-angon.

A találkozón mindkét versenyző magabiztos szervajátékot mutatott az első játszmában, az egyetlen komolyabb megingást a magyar teniszezőnél láthattuk a nyolcadik játékban – ekkor ellenfele bréklabdáig jutott, azonban azt nem tudta kihasználni. Így jutottak el a rövidítésig, amelyet Dalma kíméletlenül, pontvesztés nélkül nyert meg.

A második szettben sajnos nagyot változott a játék képe, a kínai teniszező viszonylag simán elhúzott 4:0-ra, az előnyt pedig nem hagyta elveszni, végül 6:1-gyel egyenlített. Döntő játszma következett, ami ismét kiélezett csatát hozott: a játékosok oda-vissza elvették egymás adogatását, majd 5:4-nél Dalma a meccsben maradásért szerválhatott, amit viszont nem sikerült hoznia, így több mint kétórás küzdelem után Vang ünnepelhette a továbbjutást.

WTA 250-ES TORNA (239 477 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Vang Csi-ang (kínai)–Gálfi Dalma 6:7 (0–7), 6:1, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!